Ricard Arias, o com viure la música des de diferents àmbits

LLEIDACOM / Gerard Amigó
21-09-2018
  • Ricard Arias, o com viure la música des de diferents àmbits

En Ricard Arias és un músic de 28 anys natural de Rosselló que porta 9 anys exercint aquesta professió. Actualment compagina la seva tasca com a professor de música de primària a Miralcamp amb el grup de versions La Cosa Nostra, on fa de baixista, i el seu recent projecte en solitari: Ricard Country.

Curiosament, la passió per la música li va arribar als 15 anys, quan va haver de cursar un crèdit a l’institut en contra de la seva voluntat. Ell reconeix que gran part de la culpa que ara estigui guanyant-se la vida com a músic la té el Ramon Llanes, el seu professor de música a l’INS Manuel de Montsuar: “ Jo sempre dic a la gent que el meu pare musical és el Ramon Llanes. Ell va ser qui em va ajudar a fer els primers passos en aquest món”, afirma Arias.

Al veure que li agradava tant aquell instrument, aquest rossellonenc va continuar la seva formació, primer aprenent de forma autodidacta i després al Taller de Músics durant 6 anys. En aquesta escola va aconseguir una bona base de guitarra i coneixements més amplis de cant i solfeig, fins que als 19 anys va fer els seus primers ‘pinitos’ professionals.

Als seus 28 anys, el talent lleidatà d’aquesta setmana ja té una dilatada trajectòria en grups musicals de les nostres contrades. Va ser membre de Tetrabrik i d’un dels grups més coneguts anys enrere, com eren República Ska, fins arribar a La Cosa Nostra, amb qui ja porta 5 anys compartint concerts i assajos.

L'artista de Rosselló porta dos anys actuant en solitari en diferents locals de la demarcació, el primer any amb el seu nom i cognom originals, i després amb el nom de Ricard Country. Aquest projecte en solitari el va decidir tirar endavant per les ganes que tenia ell de composar les seves pròpies cançons: “Jo a La Cosa Nostra estava i estic molt a gust, però trobava en falta composar les meves pròpies cançons. Enlloc de crear un grup, i que hi hagués la possibilitat de que es desfés, vaig intentar tirar endavant el meu propi projecte”, explica l’artista ponentí. Va ser una persona estrangera qui li va donar a conèixer aquest estil de música, i a partir d’anar escoltant cançons, a Arias li va agradar i va iniciar aquesta aventura.

Ricard Country fa versions de cançons conegudes adaptant-les a aquest estil americà, com pot ser ‘Llença’t’ o ‘The Final Countdown’, però al mateix temps també té les seves cançons pròpies. “He composat cinc cançons pròpies que parlen de temes de la vida quotidiana, històries que em passen quan actuo amb La Cosa Nostra i d’amors i desamors. Són unes lletres que inviten a escoltar aquelles cançons perquè sempre hi ha un fil conductor que explica una història. Jo crec que això la gent ho agraeix molt i es queda a escoltar-les fins al final”, exclama Arias.

Preguntat sobre si gaudeix més amb La Cosa Nostra o actuant en solitari, el rossellonenc afirma que és diferent: “Ricard Country em dóna una certa llibertat que necessitava, i em va molt bé poder-ho complementar amb el grup. No m’imagino la meva vida sense cap de les dues parts”, indica.

En un any com a Ricard Country, el jove músic ja ha actuat amenitzant sopars en diferents pobles com Rosselló o Alguaire. Per a ell, introduir-se al country suposa un aprenentatge constant, perquè és algo nou, però també la “capacitat de poder compartir amb la gent la meva música, la meva visió de la vida, petites coses que tinc ganes d’explicar al món”.

El jove músic encara el futur amb il·lusió, ganes de composar i crear nous temes. El seu pròxim repte serà treure el seu primer disc en solitari, el que suposaria un orgull i satisfacció personal. Nosaltres no li prenem més temps, que Ricard Country ha d’assajar per enlluernar al públic en els els pròxims ‘bolos’. Molta merda, Ricard!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next