Robot contra les infeccions a l’Arnau i el Santa Maria

REDACCIÓ
22-11-2018
  • Robot contra les infeccions a l’Arnau i el Santa Maria

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida han estrenat aquesta setmana un robot desinfectant que utilitza la llum ultraviolada per matar bacteris, fongs i virus en zones d’alt risc com la Unitat de Cures Intensives (UCI), els quiròfans i les habitacions d’aïllament. La màquina, que ja es va utilitzar als Estats Units per desinfectar les habitacions dels pacients amb Ebola, genera llum ultraviolada mitjançant bombetes de gas xenó i completa l’actual sistema de neteja, que es porta a terme principalment de forma manual, amb productes químics.

Els sanitaris preveuen que el robot ajudarà a evitar les infeccions nosocomials produïdes durant l’assistència hospitalària, així com el nombre de reingressos de pacients, la qual cosa es traduirà en un impacte econòmic positiu a llarg termini. “El sistema és totalment segur, ja que la llum ultraviolada no traspassa parets ni qualsevol superfície sòlida i per desinfectar una habitació es programa el robot perquè faci dos cicles de cinc minuts”, van explicar des de l’Arnau de Vilanova.

Amb l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, que disposa d’aquest aparell des de l’any 2015, els dos centres sanitaris lleidatans se sumen a altres grans hospitals europeus que també estan implementant aquesta tecnologia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta