Rua amb l'Hèlix per mantenir l'esperit d'Aplec des dels balcons i portals

REDACCIÓ
21-05-2020
  • Rua amb l'Hèlix per mantenir l'esperit d'Aplec des dels balcons i portals aquest diumenge al matí
  • Rua amb l'Hèlix per mantenir l'esperit d'Aplec des dels balcons i portals

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol (Fecoll) convida "als penyistes i lleidatans, en general, a viure l'esperit de la festa gastronòmica lleidatana des de casa i donar suport a tots els patrocinadors i col·laboradors per continuar sent motor de la ciutat", segon ha dit avui el president de les penyes Ferran Perdrix. Amb aquest objectiu, la Fecoll s'han fet diferents crides i programat activitats diverses que culminaran amb una rua del caragol Hèlix, mascota de l'Aplec, pels carrers de Lleida durant el matí del diumenge, dia 24 de maig. L'Hèlix gegant es desplaçarà en una breu caravana de dos vehicles amb remolc els quals faran d'escenari per la xaranga Mai Toquem Bé i un "speaker" i animador vestit d'Hèlix.

Perdrix ha afegit que entre les propostes als penyistes també destaca la invitació a lluir la samarreta i indumentària de la seva colla durant el cap de setmana"Així com animar a l'Hèlix al seu pas per Lleida "des dels balcons davant els portals de casa. Sempre guardant les distàncies i mesures de seguretat", puntualitza el president de la festa.

Recorregut de la Rua de l'Hèlix a partir de les 10 hores del diumenge, dia 24 de maig: Camí de Picos- Av. Alacant – Av. València – Riu Ebre – Dra. Castells – Av. Garrigues – Av. Artesa – C. Osca – Av. Miquel Batllori – Av. Estudi General -  Av. Madrid – C. República del Paraguay – C. Acadèmia – Passeig de Ronda – C. Mariola – C. Venus – C. Cardenal Cisneros  - Passeig de Ronda – C. Lluís Companys – Rbla. Aragó – Bisbe Messeguer – Av Pius XII – C. Bisbe Ruano – C. Torres de Sanuy – C. Magí Morera – Av. Doctor Flèming – Passeig de Ronda – Av. Rovira Roure- Plaça Ricard Vinyes – Av. Prat de la Riba – C. Sant Martí – C. Darrere Sant Martí -  C. Camp de Mart – C. Onofre Cerveró – Av. Prat de la Riba – Av. Alcalde Porqueres – Plaça Europa – Av. Alcalde Porqueres – C. Corts Catalanes – C. Sabadell – C. Baró de Maials – C. Vic – C. Corregidor Escofet – C. Jeroni Pujades – C. Baró de Maials – C. Pere de Cavassèquia – C. Roger de Llúria – C. Comtes d’ Urgell – C. Príncep de Viana – Rambla Ferran – Av. Francesc Macià – Pont Vell – Av. Garrigues.

L’ajornament de l’Aplec als dies 9, 10 i 11 d’octubre –seguint les recomanacions sanitàries– no ha aturat la Fecoll decidida a què els collistes i la ciutat de Lleida, visquin el mes de maig ni que se’ls hagi de portar la festa a casa. I així ho han fet. Sota l’etiqueta #aplecacasa, la Fecoll aixopluga el dia d’avui nombroses propostes per mantenir l’esperit de l’Aplec en aquests dies. Iniciatives que a més de divertir estan generant riquesa i negoci al voltant de la marca.

APLEQUISTA A CASA

La primera de les iniciatives anava adreçada a conscienciar els collistes de la necessitat de respectar el confinament.

SALUTxLLEIDA

La crisi sanitària i l’escassetat de material sanitari i de protecció va encoratjar la Fecoll a organitzar una campanya de donacions que recaptà 7.000 euros.

PAC FAMÍLIA APLEC

La Fecoll, Caragols Almacelles, Raimat i San Miguel s’han unit per crear aquesta promoció que, del 8 al 31 de maig, permet gaudir de l’Aplec a casa. El pac: 1 quilo de caragols, 1 ampolla de Raimat Abadia 2018 i 6 cerveses San Miguel. L’èxit la comercialització en els supermercats Bon Preu, Esclat i Plusfresc, al preu de 15 euros. Una iniciativa tan exitosa que la primera setmana del llançament ja tenia la versió restaurant amb una quinzena d’establiments adherits disposats a portar la caragolada a casa.

PAC VERMUT APLEC

Yzaguirre, vermut de l’Aplec, també s’ha unit a aquesta iniciativa de transportar la festa a casa amb una proposta pels vermuts.

PAC APLEC FORNERS

El segon dels pacs de consum incorpora els forns de pa proveïdors de la festa–Bon Blat, Llaràs i M Serra– amb una atractiva iniciativa gastronòmica que, al preu de 23 euros, inclou una coca de recapte, 4 caragols amb nata i un pa de pagès de 450 grams de regal.

APLEC A LES POSTRES

De la mà del Jordi Pons, pastisser i professor d’Eschotur, s’ha creat un taller familiar de postres amb fruita de Lleida que ensenya, mitjançant un tutorial, com elaborar el Caragol Dolç de l’Aplec. A més, hi ha l’opció d’encomanar les postres fetes a Glas.

PRODUCTES APLEC A CASA

La Fecoll obre un espai per promocionar les ofertes de totes les empreses col·laboradores que disposin de servei a domicili.

CUINA L’APLEC

La segona de les iniciatives endegades amb la col·laboració d’Eschotur, va a càrrec del professor Pere Fenés, amb tutorial de receptes caragoleres per cuinar els pacs.

PINTA L’APLEC A CASA

La Fecoll ha distribuït on line un quadern d’il·lustracions per acolorir, perquè els nens i nenes de Lleida –siguin o no collistes– gaudeixin d’aquesta setmana pintant i aprenent sobre la cultura de l’Aplec.

CONCURS APLEC A CASA

Concurs fotogràfic en xarxes socials per triar les millors imatges de les iniciatives endegades per la Fecoll.


Totes les activitats que estaran vigents, de moment, fins a la fi de maig es poden consultar al web de l’Aplec, al capítol #aplecacasa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?