Sàhara Ponent impulsa el programa 'Vacances en Pau' aquest Sant Jordi a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
23-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sàhara Ponent impulsa el programa 'Vacances en Pau' aquest Sant Jordi a Lleida
    Peu de foto: 
    Sàhara Ponent

Representants de Sàhara Ponent impulsen el programa "Vacances en Pau" a través d'una parada a la Plaça Sant Francesc de Lleida, on recullen fons i informen les famílies interessades en acollir infants sahrauís durant l'estiu. Durant tot el dia, membres de l'entitat venen llibres, roses i artesania sahrauí per recaptar fons per al programa i atendre les consultes dels interessats en l'acolliment. Enguany, s'espera l'arribada d'una vintena de nens i nenes dels campaments de refugiats sahrauís a Algèria, però encara falten 4 famílies acollidores.

L'escriptor Lluís Rodríguez Capdevila ha donat suport a l'acte signant exemplars del seu llibre "Una vida junto al Polisario", que narra la història de Larry Casenave, qui va desertar de l'Exèrcit espanyol en un moment crucial del Sàhara espanyol. A través d'aquesta obra, l'autor aborda els orígens i les causes del conflicte al Sàhara Occidental, oferint una visió íntima i rellevant sobre la vida del protagonista i el context històric que va marcar el destí del territori.

L'any passat, 14 infants sahrauís van participar en el programa "Vacances en Pau" al Segrià, gràcies a la col·laboració entre Sàhara Ponent, el Front Polisario i l'Ajuntament de Lleida. Aquesta iniciativa no només permet als nens conèixer una nova cultura, sinó que també ofereix serveis mèdics essencials durant la seva estada. A més, té com a objectiu sensibilitzar la societat catalana sobre la situació del poble sahrauí.

Comparteix

També t'interessarà