Sala de teràpia i més consultes per a la unitat de drogodependències

c. ibars
28-08-2015
  • Sala de teràpia i més consultes per a la unitat de drogodependències

El Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències (CASD), ubicat al pavelló de l'hospital Santa Maria que dóna a l'avinguda Rovira Roure, estrenarà una sala de teràpia en grup i dos noves consultes a finals de setembre, quan és previst que acabin les obres de rehabilitació, que han durat 7 mesos. Els treballs han permès no només renovar les instal·lacions i infraestructura de la unitat, sinó també ampliar-la, passant dels 177 metres quadrats que ocupava anteriorment a 242 m2. Això es deu que s'ha agregat al CASD l'espai que ocupaven els pacients de rehabilitació física. Aquest servei està ara provisionalment en una altra zona de l'hospital i serà traslladat al CAP Onze de Setembre quan entri en funcionament.

Així mateix, també s'ha renovat la façana de l'edifici, encara que aquests treballs s'han dut a terme de manera pràcticament artesanal, ja que es tracta d'un edifici catalogat d'interès historicoarquitectònic, circumstància que obliga a preservar totalment l'aspecte exterior. D'aquesta manera, encara que s'han canviat portes i finestres, s'ha conservat la seua forma i volum i s'ha repintat la façana amb el color original. A més, per renovar la teulada, en van haver de treure les teules una per una, netejar-les i de tornar a col·locar-les després d'haver impermeabilitzat la coberta per no modificar l'aspecte original.

"També hem renovat el clavegueram, ja que encara era de l'any 1928", va explicar Josep Marín, el responsable d'infraestructures de l'hospital, que va concretar que també s'ha renovat la il·luminació i les instal·lacions antiagressions. Per la seua part, la directora del servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions, Margarita Puigdevall, va explicar que les noves instal·lacions facilitaran la feina als professionals i milloraran l'atenció als pacients. S'ha de destacar que el CASD atén una mitjana de 1.700 noves visites a l'any i de 10.000 successives. "Els espais que hi havia eren massa reduïts, feia anys que necessitàvem una rehabilitació així, ara la sala d'espera és més àmplia i podrem fer teràpies en grup en millors condicions al tenir un espai específic per a això", va dir.

 

més espai

La directora de Psiquiatria destaca que feia anys que era necessari ampliar l'espai de la unitat

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta