Salut bucodental per a tothom

sabina diego
09-02-2016
  • Salut bucodental per a tothom

Des de fa un any funciona a Ponent el Projecte SOL, sigles que signifiquen Solidaritat Odontològica de Lleida. Es tracta d’un programa altruista impulsat per 16 dentistes voluntaris que ofereix atenció mèdica bucal a persones sense recursos. Durant aquest primer any de funcionament han atès 145 pacients que han sumat un total de 814 visites a la consulta número 1 del CAP de Santa Maria. Joan Carrera, president del Col·legi d’Odontòlegs de Lleida, és un dels artífexs del projecte. “Ens vam posar la idea al cap i no hem parat fins a aconseguir fer-la realitat. El nostre objectiu és oferir la possibilitat de tenir una bona salut dental a persones amb dificultats econòmiques”, va explicar.

El Projecte SOL compta amb la col·laboració de la Diputació i de diverses firmes comercials que aporten material. Per la seua part, els pacients, que són derivats pels serveis socials, han de pagar un preu simbòlic pel servei. “Nosaltres els oferim els tractaments que no fa la seguretat social, com obturacions (empastaments), tractaments endodòntics (matar un nervi) i pròtesis dentals que es necessitin per una qüestió de salut, no d’estètica”, va explicar Carrera. De la memòria del primer any es desprèn que s’han practicat 271 obturacions, 17 endodòncies, 13 cures i 54 higienes. Així mateix, s’han implantat 43 pròtesis dentals. “La previsió que vam fer ha estat superada amb escreix en nombre de pacients, visites, tractaments i pròtesis col·locades i ja tenim llista d’espera per al 2016”, va afegir.

Avui, dia de Santa Apol·lònia, se celebra la festa patronal dels odontòlegs. El Col·legi de Lleida traslladarà els actes de la festivitat a dissabte vinent, quan se celebrarà un torneig de pàdel entre els 220 col·legiats, una visita a la Fundació Sorigué i un sopar que tindrà lloc al Club de Golf de Raimat.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta