⏯️ Salut fixa la data per vacunar de la grip i la tercera dosi de la covid per a majors de 70

ACN
06-10-2021
  • ⏯️ Salut fixa la data per vacunar de la grip i la tercera dosi de la covid per a majors de 70

El Departament de Salut iniciarà el 25 d'octubre la campanya de vacunació conra la grip i se simultaniejarà amb la tercera dosis del vaccí contra la covid per a majors de 70 anys, segons ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Fins al moment s'han administrat ja unes 60.000 dosis addicionals de la vacuna i el 25 d'octubre es començarà amb els majors de 70, ja que són els que fa uns sis mesos van rebre la segona i, segons ha explicat el conseller, les primeres evidències apunten que és a partir d'aquest període que baixen els anticossos. D'altra banda, ha concretat que aquesta setmana s'han incorporat 30 psicòlegs a l'atenció primària, dins de l'objectiu d'incorporar-hi 150 aquest trimestre.

El conseller ha assegurat que la salut mental és la prioritat de la conselleria i que per això ja s'han posat en marxa diverses mesures i es continuarà fent. En aquesta línia, la incorporació de 150 psicòlegs per reforçar la infermeria i en el marc d'un treball comunitari. Aquests aniran a le zones més deprimides social i econòmicament. L'objectiu és que hi hagi un d'aquests professionals per equip d'atenció primària l'any vinent.

També ha afirmat que s'incrementarà tota la capacitat per recuperar el diagnòstic i el tractament que no s'ha fet durant la pandèmia. Ha recordat que fins ara la covid ha estat "la malaltia" i ha confiat que passi a ser una malaltia més que no obligui a centralitzar tots els recursos en ella. Ha afegit però que calen més recursos.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?