Salut incorpora 10 tècnics a les residències de Lleida, Alt Pirineu i Aran

REDACCIÓ
12-11-2020
  • Salut incorpora 10 tècnics a les residències de Lleida, Alt Pirineu i Aran
  • Salut incorpora 10 tècnics a les residències de Lleida, Alt Pirineu i Aran

Les Regions Sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran compten des d’aquesta setmana amb 10 tècnics del Servei de Salut Pública que supervisaran de forma presencial les mesures preventives i de control enfront de la COVID-19 en tots els centres residencials. Aquests tècnics donaran servei tant a les residències de discapacitats com a les de gent gran i de salut mental, 143 en total en tot el territori.

Aquests professionals visitaran els centres i, “in situ”, comprovaran que les mesures preventives adoptades o previstes per les residències s’adeqüen a les recomanacions del Departament de Salut. A més, assessoraran les direccions i els treballadors dels centres en relació amb aspectes d’higiene, formació del personal, previsió de sectorització i circuits, neteja, desinfecció i ventilació, i ús dels equips de protecció individual.

En cas de brot, i d’acord amb les indicacions donades pels Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de cada sector, comprovaran que el centre adopta les mesures de control adients per minimitzar la transmissió de la COVID-19, com ara aïllaments, quarantenes i sectoritzacions.

Fins ara, aquesta tasca la duien a terme els tècnics existents al Servei de Salut Pública, que simultaniejaven amb la seva feina habitual d’inspecció alimentària i ambiental.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta