Salut iniciarà el 2020 la construcció dels nous quiròfans de l’Arnau

S.E.
01-09-2018
  • Salut iniciarà el 2020 la construcció dels nous quiròfans de l’Arnau

 

La construcció del nou bloc quirúrgic de l’Arnau de Vilanova començarà a principis del 2020, segons va anunciar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, després de visitar l’hospital. La redacció del projecte acabarà el 2019 i preveu concentrar l’àrea quirúrgica en una planta de 3.200 metres quadrats (ara són dos plantes), doblar la superfície actual i guanyar quatre quiròfans, de manera que n’hi haurà divuit, alguns amb “part pediàtrica”, i 23 places de recuperació postanestèsica (tres més). “Aquesta millora és molt important per tenir a Lleida la millor sanitat”, va afirmar Vergés, que va destacar també la renovada unitat de cures intensives (UCI), estrenada recentment. “És una mostra de com hem d’anar incorporant noves instal·lacions i tecnologies i de l’esforç inversor al territori de Salut, amb la col·laboració de la Diputació”, va assenyalar, i va destacar que “hem vist com els professionals aprecien aquesta millora i com s’ha humanitzat l’atenció [als pacients] incorporant la família”. En el marc del pla director de l’hospital, el departament de Salut té compromesa una inversió de quinze milions al bloc quirúrgic i la reforma de les sis plantes d’hospitalització, també amb el finançament de la Diputació. “L’esforç inversor ha de ser el màxim de constant i la remodelació de les plantes s’ha de fer com més aviat millor”, va apuntar.

D’altra banda, Vergés va remarcar que Salut té com a “prioritat de legislatura abordar tots els reptes dels professionals [sanitaris]” i va anunciar una cimera el proper dia 19 en la qual participaran universitats, sindicats, patronals i societats científiques “amb l’objectiu de definir els models d’atenció que definiran els professionals que es necessitaran en el futur”. Va qualificar com un altre repte “la millor integració entre l’atenció especialitzada i la Primària i també la integració social i sanitària, sobretot en zones disperses com les que hi ha a Lleida”. En aquest sentit, va defensar “que treballin conjuntament els dos hospitals [Arnau i Santa Maria] per prestar el millor servei” i va recalcar que “també amb hospitals que són més lluny s’ha de fer aquest esforç, igual que amb l’Atenció Primària”. Tanmateix, va considerar que “el consorci sanitari a Lleida es va parar i així segueix, i no hem de basar la discussió en naturaleses jurídiques. Les aliances estratègiques sí que són importants. Com més coordinat es treballi, millor per a la ciutadania.”

Dóna suport a incentius per atreure metges a les zones rurals

La consellera de Salut, Alba Vergés, veu amb bons ulls les iniciatives municipals de zones poc demandades per als professionals sanitaris que promouen incentius per atreure mèdics. “Tot això sempre és positiu i compartit, és el que hem de fer entre tots a les zones en les quals és més dificultós fer-les atractives per als professionals”, va indicar la consellera, fent referència a la iniciativa de pobles de Tarragona d’oferir habitatge i cotxe a metges perquè s’instal·lin al territori.

No és només un tema retributiu, sinó que la gent pugui fer els seus projectes de vida a tot el territori, més enllà de Barcelona i de l’àrea metropolitana”, va afegir, i va insistir que veu molt positiu que des dels ajuntaments i la conselleria es promoguin accions per fer atractiu un territori per als professionals sanitaris, “no només en les condicions de treball, sinó també en la perspectiva d’avançar professionalment i com a persones”.

Sobre la venda de llet crua que la Generalitat va autoritzar mesos enrere, la consellera va dir que van treballar el decret amb l’Agència de Salut Pública i Seguretat Alimentària, de manera que “la gent pot estar molt tranquil·la”. No obstant, va advertir que sí que hi ha unes “recomanacions per al seu consum adequat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?