Salut Mental Ponent reactiva la taula de treball sis anys després

P. RODELLAR
18-12-2019
  • Salut Mental Ponent reactiva la taula de treball sis anys després

L’Associació Salut Mental Ponent va anunciar ahir la reactivació de la taula de treball, sis anys després de tancar-la. “El pla integral d’atenció a les persones amb trastorns mentals impulsat per la Generalitat el 2013 va fer innecessària la nostra taula de treball gràcies al gran avanç que va suposar.

Tanmateix, actualment creiem que torna a ser necessari que les institucions locals i les entitats guanyin protagonisme”, va explicar la presidenta de l’associació, Eva Barta.

En aquest sentit, Barta va fer una crida a totes les entitats del tercer sector lleidatanes, a la Paeria, consell comarcal del Segrià i Diputació, perquè s’hi adhereixin, “per treballar tots junts” en aquesta nova etapa. Així doncs, la taula de treball, va informar la directora de Salut Mental Ponent, Núria Corbella, oferirà als usuaris una atenció “integral i eficaç que abordi les diferents realitats de cada persona i les seues famílies, fugint del model d’internament psiquiàtric, ajudant-los a casa, i en tots els àmbits [treball, lleure i educació, entre d’altres] de la seua vida”.

Així mateix, lluitar contra l’estigmatització que pateixen encara les persones amb problemes mentals i afavorir la seua integració en la societat, així com elaborar campanyes de conscienciació i sensibilització dirigides als més petits, seran alguns dels eixos de treball principals, segons Corbella.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?