Salut no preveu activar ara la vacunació per part d'auxiliars d'infermeria

ACN
04-08-2021
  • Salut no preveu activar ara la vacunació per part d'auxiliars d'infermeria

El Departament de Salut "no té previsió d'activar en aquests moments" la vacunació per part de tècnics en cures auxiliars d'infermeria (TCAI) i "en el supòsit que fos necessari, sempre seria de forma transitòria", segons han explicat fonts de la conselleria a l'ACN. Per altra banda, si es decidís activar la mesura, els TCAI haurien de fer prèviament una formació específica, punxar sota la supervisió d'infermeres i que no hi hagués disponibilitat d’altres col·lectius professionals amb la competència per vacunar i que ja s’han presentat voluntaris en les crides realitzades. La mesura ha comptat aquest dimarts amb l'oposició frontal del Col·legi d'Infermeres i diversos sindicats d'infermeria.

El Departament de Salut ha explicat que ha "habilitat una mesura preventiva" per capacitar els TCAI per a l’administració de vacunes contra la covid-19 en cas que sigui necessari i assegurar així la continuïtat de la campanya de vacunació.

La mesura permetria incrementar el nombre de professionals disponibles per a la vacunació. D'aquesta manera, en cas d’una situació epidemiològica amb un augment dels contagis, es podria alliberar a les infermeres per donar suport en dispositius amb alta càrrega assistencial, com els centres d’atenció primària o hospitals, segons les mateixes fonts.

En altres etapes de la pandèmia, el Departament de Salut exposa que ja ha activat diferents mesures extraordinàries. Per exemple, que estudiants de medicina o infermeria facin tasques de suport com també l’administració de vacunes. Avui dia aquests estudiants de grau continuen donant suport a la campanya de vacunació, sempre amb la supervisió d’infermeres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta