Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus

ACN
30-06-2020
  • Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus
  • Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus
  • Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus
  • Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus
  • Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus
  • Salut prepara l'Hotel Nastasi de Lleida per acollir persones amb coronavirus

L'Hotel Nastasi de Lleida acollirà a partir d'aquest dimarts persones amb la covid-19 lleus i altres que hagin estat en contacte directe amb algun positiu i que no puguin complir un correcte aïllament en un domicili. Aquest hotel ja va funcionar durant els mesos d'abril i maig com a equipament sanitari acollint pacients amb coronavirus estables derivats d'hospitals lleidatans. Ara, complementarà la resta de dispositius habilitats per a la regió sanitària de Lleida des de l'inici de la campanya de la fruita com són l'Hotel Rambla, la Manreana i equipaments municipals d'Alcarràs, Seròs i Soses, que ofereixen allotjament a unes 75 persones que es troben en aïllament -la majoria temporers-, una trentena de les quals positius.
El Departament de Salut enllesteix els preparatius per habilitar l'Hotel Nastasi de Lleida per tal que pugui acollir a partir d'aquest dimarts persones que hagin de complir quarantena i no pugui complir l'aïllament necessari al domicili, com ara treballadors temporers o persones sense sostre que han arribat al territori coincidint amb la campanya de la fruita.

Complementarà així la resta de dispositius habilitats per Salut a la regió sanitària de Lleida com són l'Hotel Rambla de la capital del Segrià, la casa de colònies la Manreana de Juneda (Garrigues) i els equipaments municipals d'Alcarràs, Soses i Seròs, al Baix Segrià. Actualment, aquests dispositius acullen 75 persones en aïllament, una trentena de les quals amb coronavirus.

L'Hotel Nastasi ja va funcionar com Hotel Salut durant els mesos d'abril i maig, aleshores acollint pacients amb coronavirus que presentaven un estat estable derivats de centres hospitalaris lleidatans.

Durant la visita que fa ver divendres a Lleida, la consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar que la situació a la regió sanitària Lleida pels darrers brots detectats està "controlada", després de les mesures que s'han pres per aïllar els positius i els contactes directes i també va destacar que la simptomatologia dels casos és lleu. Tot i això, va remarcar la "complexitat social" que suposa poder fer aquest aïllament en el cas dels temporers i altres persones que arriben al territori coincidint amb la campanya de la fruita.

La situació a Lleida se centra en dos escenaris, per una banda als dispositius habilitats que acullen 75 persones, la majoria temporers, i per altra, el brot detectat fa dues setmanes en una residència de la ciutat de Lleida, amb 13 ancians i 5 treballadors que van donar positiu. A més, en els darrers dies es va detectar un brot a la Val d'Aran amb, al menys, set positius entre persones que havien compartit una barbacoa.

A la vegada, preocupa, la proximitat de la regió sanitària de Lleida amb les quatre comarques de la Franja que el govern d'Aragó va decidir retrocedir a la fase 2 de la desescalada després de l'aparició de diversos brots de coronavirus en localitats com ara Binèfar, Saidí o Fraga.

Aquest dilluns, Vergés ha reconegut que la incidència de casos per cada 100.000 habitants és "molt superior" a Lleida en comparació amb la resta de Catalunya. Per això, ha insistit que hi treballen però no amb la idea de tornar a un confinament sinó a "gestionar" els brots.

El darrer balanç diari de Salut, corresponent a aquest dilluns, suma 25 nous positius de covid-19 a la regió sanitària de Lleida, respecte al balanç de diumenge, mentre no se'n comptabilitza cap de nou a l'Alt Pirineu i Aran. D'aquesta manera, el total de casos confirmats a la demarcació de Lleida ascendeix a 2.839 (2.363 a la regió sanitària de Lleida i 476 a l'Alt Pirineu i Aran). En les darreres hores, tampoc s'ha registrat cap mort per coronavirus ni a Ponent ni a Pirineu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta