Salut preveu iniciar la renovació d’habitacions a l’Arnau el 2017

SEGREcom
11-12-2016
  • Salut preveu iniciar la renovació d’habitacions a l’Arnau el 2017

El departament de Salut inclourà entre les seues actuacions prioritàries a Lleida l’inici de la renovació de les habitacions de l’hospital Arnau de Vilanova l’any vinent, per ampliar-les i dotar-les dels serveis que ara no hi ha, com per exemple el de dutxa. Així ho va indicar el director dels serveis territorials de Salut, Jordi Cortada, que va destacar la importància de l’aportació de la Diputació en les inversions sanitàries, ja que el pressupost de les regions sanitàries de Lleida i el Pirineu creixerà poc respecte al de l’actual exercici. Cortada va indicar que la modernització de les habitacions s’ha d’abordar per fases i va reconèixer que és necessària perquè la seua estructura no ha estat reformada des que van ser construïdes.

També va indicar que l’any que ve entrarà en servei la nova UCI de l’Arnau i va mostrar la seua confiança en el fet que puguin iniciar-se els tràmits per renovar i unificar en una planta tot el bloc quirúrgic. D’altra banda, Cortada va reiterar que la conselleria prioritzarà l’àmbit de salut mental. Així, va subratllar que s’ha posat en marxa una unitat d’atenció a danys cerebrals i malaltia psiquiàtrica a Almacelles, que atén persones que pateixen tant una patologia com l’altra, i va recordar que per a l’any 2017 ja està prevista l’obertura de l’hospital de salut mental de Sant Joan de Déu a la capital del Segrià. El delegat de Salut va afegir que un altre equipament que ha d’entrar en servei aquest any que ve és el nou CAP del Pont de Suert. Finalment, també està prevista l’habilitació d’un segon quiròfan a l’hospital de Vielha.

Millores als CAP d’Agramunt, la Seu i el Pont de Suert

A nivell de comarques, el director dels serveis territorials de Salut, Jordi Cortada, va explicar que l’any vinent s’ha previst reprendre les obres de la segona fase del CAP d’Agramunt, després d’anys aturades per les retallades motivades per la crisi. També han de finalitzar les obres del nou ambulatori de la Seu d’Urgell, on hi ha previst licitar la renovació de la unitat sociosanitària del Sant Hospital.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta