Salvem Cal Macià alerta que la meitat de la casa de Vallmanya ja s'ha esfondrat

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
26-09-2023
Actualitzat: 26-09-2023 10:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Salvem Cal Macià alerta que la meitat de la casa de Vallmanya ja s'ha esfondrat
    Peu de foto: 
    Foto: Salvem Cal Macià

La iniciativa culpa l'Ajuntament i Cultura de la "desprotecció" de l'immoble i preveu emprendre accions legals


La iniciativa popular Salvem Cal Macià denuncia de nou la degradació que pateix la casa de Vallmanya, la casa familiar ubicada al terme d'Alcarràs on passava temporades el president Francesc Macià. Segons han alertat, tècnics i arquitectes vinculats a la iniciativa han constatat aquest cap de setmana "un notable avanç en l'agònic procés de degradació" de l'immoble, ja que l'esvoranc que va aparèixer fa dos anys a la coberta de la casa ha avançat i ja afecta pràcticament la meitat de la seva superfície. Salvem Cal Macià fa responsable l'Ajuntament d'Alcarràs i el Departament de Cultura de la "desprotecció" de la casa noble i preveu emprendre accions legals.

Salvem Cal Macià critica que les dues administracions, segons la normativa, disposen de la capacitat i les eines per obligar a la propietat a reparar els danys de la casa. En canvi, i "de manera totalment incomprensible", afirmen que han fet "cas omís de les múltiples advertències ciutadanes i han dimitit de les atribucions que permetrien impedir la desaparició de l'immoble".

Davant d'això, la iniciativa popular diu que es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les dues administracions al llarg de les properes setmanes, obrint noves vies d'actuació davant del que consideren un "clar cas de desempara ciutadana i deixades en les funcions dels seus responsables polítics".

Comparteix

També t'interessarà