Sant Llorenç de Morunys veta el pas de vehicles al centre

SEGREcom
23-07-2014
  • Sant Llorenç de Morunys veta el pas de vehicles al centre

L'ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès, ha tancat l'entrada de vehicles al centre històric amb l'objectiu de reduir el trànsit rodat durant els mesos d'estiu i augmentar la seguretat dels vianants.

La mesura és conseqüència de l'increment de població que pateix la localitat durant els mesos d'estiu (especialment a l'agost), caps de setmana i dies festius.

L'edil d'Urbanisme, Marc Serra, va explicar que la restricció de l'accés motoritzat al centre és "per preservar la tranquil·litat dels veïns, dels serveis que disposen de terrasses i especialment dels nens que juguen a les places públiques". Els vehicles de càrrega i descàrrega poden accedir al centre, igual que els propietaris d'habitatges.

El consistori ha instal·lat uns senyals a cada portal d'entrada al centre prohibint l'accés motoritzat. "També en d'altres ocasions s'han instal·lat unes pilones que han estat arrancades i no han funcionat."

Ara, el consistori negocia amb una empresa especialitzada la instal·lació de dos càmeres de videovigilància amb un sistema de "fotomultes" i que "registrarà els vehicles que tenen permís per entrar i si no el tenen, seran multats", va explicar l'edil d'Urbanisme.

Així mateix, el consistori també ha sol·licitat als Mossos d'Esquadra que s'augmenti la vigilància dels vehicles que entren al centre.

Marc Serra va explicar que l'actuació pretén no només tancar el trànsit al centre sinó potenciar tot l'interès turístic d'aquesta zona del municipi i prioritzar la seguretat dels vianants.

Sant Llorenç de Morunys té censats 1.000 habitants, encara que durant l'estiu, Setmana Santa i dies festius la població pot arribar a doblar-se, "especialment a causa del gran nombre de segones residències", va explicar Marc Serra.

Més vigilància policial

El consistori ha sol·licitat més vigilància policial i als Mossos per evitar l'accés al nucli antic

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?