Sant Martí vol iniciar la residència aquest mandat

REDACCIÓ
10-02-2020
  • Sant Martí vol iniciar la residència aquest mandat

L’alcalde de Sant Martí de Riucorb, Gerard Balcells, s’ha reunit recentment amb responsables de la Generalitat i de la Diputació per aconseguir el finançament necessari per posar en marxa al costat del Grup Alba les obres de residència de Sant Martí de Maldà, en un edifici inacabat.

L’equip de govern treballa perquè comencin com més aviat millor. “L’objectiu és que estiguin en marxa durant aquest mandat”, va assenyalar Balcells.

La primera fase de les obres té un pressupost de 2,2 milions d’euros, si bé l’entitat ja fa anys que treballa recaptant part dels fons necessaris.

Val a recordar que el Grup Alba va arribar el 2015 a un acord amb l’ajuntament perquè aquest li cedís un edifici que fa dos dècades es va plantejar com a centre per a la gent gran, però va quedar aturat per falta de recursos per concloure els treballs.

Ara el Grup Alba treballa amb l’ajuntament per reiniciar-los i habilitar una residència amb més d’una vintena de places per a persones amb discapacitat, així com un centre de dia per als veïns i oferir alhora servei d’atenció a domicili. La nova residència també preveu un espai amb sales d’estimulació multisensorial, un ampli jardí obert al poble i una agrobotiga.

Per a Balcells es tracta d’un projecte “necessari” perquè “les persones grans puguin envellir dignament gaudint del seu paisatge i de la gent del seu voltant”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta