Sant Miquel de cultura i foc

R.RÍOS
30-09-2018
  • Sant Miquel de cultura i foc
  • Sant Miquel de cultura i foc
  • Sant Miquel de cultura i foc
  • Sant Miquel de cultura i foc
  • Sant Miquel de cultura i foc
  • Sant Miquel de cultura i foc
  • Sant Miquel de cultura i foc

El gran dia de les Festes de la Tardor, la jornada dedicada a sant Miquel, es va dividir entre cultura popular, dansa, màgia i foc, molt foc. La jornada, calorosa fent honors al tradicional estiuet d’aquesta època, va arrancar amb tots els elements populars prenent l’Eix Comercial per fer les delícies dels petits i grans que havien abarrotat els carrers.

Diables, el Ball de la Moixiganga, el de Moros i Cristians, els Bastoners del Pla de l’Aigua, els cavallets, els capgrossos, els Nanos de Xàtiva (convidats especials en aquesta edició de les celebracions), els gegants, Lo Marraco, la Ilerband, l’Àliga i la resta d’elements festius de les diferents agrupacions de la ciutat van sortir de la plaça de la Paeria per iniciar un recorregut fins als voltants de l’IEI i retornar fins a la plaça Sant Joan, tot plegat preparat amb diferents actuacions durant la cercavila per acabar amb un ball final de lluïment.

De la cultura popular es va passar a la dansa que va omplir l’escenari i la resta de la plaça de Sant Joan. Va anar a càrrec de l’Esbart Dansaire Sícoris Ballet Ciutat de Lleida, amb ballarins mostrant els seus passos i moviments al ritme de cançons tradicionals, la majoria amb arrels pirinenques.

I després va arribar el torn del foc, el gran protagonista de la nit de les Festes de la Tardor. La pólvora va començar a prendre l’ambient de l’avinguda Blondel amb el correfoc protagonitzat per la quarantena d’integrants de la colla infantil dels Diables de Lleida.

I finalment ho va envair tot amb la XXII Gran Nit de Foc, a la qual van estar convidats el Drac Agremont d’Agramunt, la Puput d’Alcarràs, el Griu de Tarragona, la Víbria Voladora Lacunalba de Canyelles, Els Marraquets, el Drac Carrincló, els Diables de Lleida, els Dimonis dels Trons, el Xip-Xap, la Banda Retocada, els Carreter-Colla de Gralles i Lo Marraco, amb desenes de quilos de pólvora per a la festa més infernal.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?