Sant Valentí, més enllà de l'amor tradicional

LLEIDACOM / Laura Gómez
12-02-2021
 • Sant Valentí, més enllà de l'amor tradicional

Estem a pocs dies perquè arribi possiblement el Sant Valentí més atípic que hem viscut. Fa onze mesos que les nostres rutines han canviat, moltes celebracions s'han cancel·lat, ajornat o fins i tot, adaptat a una "nova normalitat".

Així, el Sant Valentí és una d'aquestes celebracions, que, no només arran de la Covid-19, sinó també de l'avenç en la percepció d'estimar i el sorgiment d'altres tipus d'amor, s'han redissenyat.

A banda de tota la publicitat, que ens fa impossible que una data com aquesta passi desapercebuda, tota la celebració és volca per les parelles i l'ideal d'amor tradicional. Excloent a totes les persones que no tinguin una parella, així com aquelles que no 'gaudeixin' d'una relació tancada, monògama i fins i tot, heterosexual. Així que, existeix la possibilitat de celebrar un Sant Valentí alternatiu? Doncs sí. Des de Lleida.com volen oferir-te plans de celebració alternativa per aquest Sant Valentí, però, si pel contrari tens parella i vols celebrar-lo de la manera més tradicional i romàntica, et proposem altres plans amb els quals pots celebrar de la millor manera aquest 14 de febrer.

Més enllà de l'amor romàntic

 • Dia Internacional de l'amor propi

Aquesta proposta sorgeix arran de la importància que té estimar-te a tu mateix/a. El Dia Internacional de l'amor propi, se celebra el 13 de febrer. Sempre és bona idea consentir-nos i donar-nos molt amor, però aquesta data apareix com una alternativa per gaudir de nosaltres mateixos, de la soledat, de les teves aficions, del teu temps i espai íntim i personal. La iniciativa va ser impulsada des del 2011 per Sanah Jivani, una noia de Texas que a causa de patir assetjament escolar en la seva època escolar, va voler incentivar i crear un dia propi en el qual la gent es dediqui a cuidar-se, a estimar-se i per què no, donar-se un que altre capritx.

 • Dia dels amics

Tot i que les relacions d'amistat són un punt clau en la vida de cadascun, que millor que dedicar un dia en concret a celebrar amb els teus amics/gues que la vida us ha unit. L'ONU proposa el Dia Internacional de l'Amistat el 30 de juliol, tot i que encara falta la seva aprovació. Alguns països de llatinoamericà celebren el dia de l'amistat on s'intercanvien regals amb una dinàmica semblant a la de l'amic invisible.

En Finlàndia, el 14 de febrer se celebra el Ystävänpäivä, que vol dir Dia de l'Amistat. Un dia en el qual no expresses la teva estima cap a una sola persona sinó a molts amics, amants i coneguts.

 • Internacional Quirkyalone Day (Dia de les persones que gaudeixin la solteria)

La paraula neix del terme en angles quirky, 'extravagant' i alone, 'solo' i es defineix com a un neologisme. Sasha Cagen, escriptora i emprenedora nord-americana, acull aquest terme en un dels seus llibres; "Quirkyalone. A manifesto for uncompromising romàntics". A la seva obra defineix aquestes persones com les que gaudeixen de la seva soledat i prefereixen esperar a la persona indicada a qui declarar el seu amor i d'aquesta manera no conèixer a ningú ni sortir de forma indiscriminada amb la gent. No es tracta d'una celebració anti-Sant Valentí ni per als solters, sinó que pel contrari, celebra l'amistat, l'esperit independent i el romanç.

I com se celebra? A la seva web proposen un seguit d'activitats, des d'explorar un racó desconegut del teu lloc de residència, passant per fer-te un massatge, fins a comprar roba interior. En definitiva, et recomanen fer plans que et facin sentir bé i que gaudeixis.

 • Dia Negre

A Corea del Sud neix aquesta idea lligada a la idea de Sant Valentí. La tradició japonesa per Sant Valentí és que les dones regalen bombons als homes. El 14 de març, un mes després, celebren el Dia Blanc, dia en el qual els homes que van rebre regal, tornen el favor donant un bombó blanc, joies o galetes a les dones. I el 14 d'abril, celebren el Dia Negre, pels solters. Acostumen a vestir-se de negre i es reuneixen per menjar fideus amb carn (Jajangmyeon). Celebren la llibertat i el menjar entre els amics. Un dia dedicat a gaudir de la solteria.

 • Galentine's Day (Dia de les noies)

És una celebració que té origen als Estats Units d'Amèrica. Prové de la paraula "gal' que en l'anglès col·loquial significa "noia". Es tracta de la celebració entre amigues i la relació que tenen. Ho fan amb un vermut el dia 13 de febrer.

Gaudir d'una cita romàntica

 • Sopar romàntic amb vi

Amb la situació actual, serà difícil fer una reserva en aquest lloc especial, privat i romàntic que pensaves, a causa de les restriccions de la Covid-19. Però, és Sant Valentí i la tradició diu que has d'expressar el teu amor a la persona especial que t'acompanya. Et proposem acceptar el canvi dràstic de vida i treure profit de tota la tranquil·litat que t'aporta la teva llar. Pots cuinar un dels vostres plats favorits i com no, acompanyar-lo amb una ampolla de vi o de cava. Al final, es tracta de celebrar la vostra unió.

 • Pètals de rosa

Per aquelles persones que volen crear un espai més íntim els hi proposem una decoració que denota per si sola, els pètals de rosa. És un producte que serveix per crear aquest ambient romàntic que evoca el Sant Valentí a les parelles més tradicionals.

 • Espelmes

A "la llum de les espelmes", mai millor dit. Encendre unes espelmes i tancar els llums automàticament et porta a un espai més íntim i romàntic. Perfecte per aquelles parelles que celebren el Sant Valentí de la manera més romàntica i exclusiva per a les dues persones. Això sí, compte amb el foc, que no cremi res! Deixa que l'única flama que s'encengui i agafi força sigui la de l'amor cap a la teva parella.

 • Sals de bany

Per què no aprofitar l'ocasió per preparar un bany amb música de fons? Convida a la teva parella a banyar-vos junts i gaudir del tacte de la vostra pell. Moltes sals porten un agradable aroma i color, que pots escollir tu, i d'aquesta manera fer que l'aigua de la banyera agafi el color que més us agrada. Res millor que un bany relaxant amb la teva parella per celebrar el vostre amor.

 • Bombons

La xocolata és un dels regals més romàntics. Pots regalar a la teva parella una capsa dels bombons que més li agradin. Hi ha amb fruits secs, amb licor, amb diferents formes, en conclusió, per a tots els gustos. I... evidentment, no podíem deixar de banda la qualitat d'aquest regal, la xocolata és l'afrodisíac per excel·lència. Sedueix a la teva parella.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?