Segona oportunitat per al Bellera

M. CABELLO
05-08-2020
  • Segona oportunitat per al Bellera

Els amants de la cuina tradicional de Lleida estan d’enhorabona. I és que l’històric restaurant Bellera, tancat al públic des del mes de febrer passat, torna a obrir les portes de la mà de l’empresari lleidatà Josep Bellera i el seu fill, Josep Bellera Jr., la tercera generació d’aquest negoci familiar.

“Durant dècades el restaurant ha estat un referent gastronòmic i el seu tancament va ser un punt d’inflexió per a la societat lleidatana”, explicava ahir Bellera, que agafa les regnes de l’establiment que van fundar els seus pares el 1963 al carrer Vallcalent i que va dirigir el seu germà Eduard durant els últims quinze anys.

L’equip del Bellera està pendent de les resolució del TSJC pel Covid-19 per poder obrir

“No volia que la casa en la qual vaig créixer morís així que, fent tàndem amb el meu fill i amb un equip amb xefs de primera línia, vaig decidir reprendre el negoci.”

Darrere dels fogons continua el xef Carles Seró i s’incorpora Mercè Camins, especialitzada en cuina de proximitat i slow food, que durant vint anys va estar al capdavant del reconegut Casa Mercè a Fontdepou. A banda de conservar l’essència del celler bar Bellera amb plats tan emblemàtics com el cabrit i el corder cuinat en forn tradicional de llenya, els calamars a la romana i l’amanida russa, una recepta de l’àvia del Josep, els clients també podran degustar noves receptes com els peus de porc farcits de bolets i botifarra negra, canelons d’espinacs, steak tàrtar o la coca de sardines marinades.

“Volem que el client que durant dècades ha acudit al Bellera pugui degustar els seus plats preferits, a més d’incorporar nous sabors de la mà de la Mercè, posant l’accent en els productes de primera qualitat”, va explicar el nou propietari, que també ha reformat la cuina i el menjador i ha redissenyat el logo conservant l’escut heràldic de la casa Bellera.

A l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolgui l’obertura de l’interior dels locals de restauració a Lleida, va explicar que “tenim moltes ganes d’obrir com més aviat millor i emprendre aquest nou projecte”.

El restaurant, que va començar el seu trajecte el 1963 sent celler bar i en els primers anys va evolucionar a cafeteria bar, també ofereix l’opció d’encarregar el menjar per emportar a casa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta