Seleccionades les propostes per a l'“Estrats-Vol. II”, el recopilatori de música km0 de Ponent

REDACCIÓ
Publicat: 
20-04-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Seleccionades les propostes per a l'“Estrats-Vol. II”, el recopilatori de música km0 de Ponent
    Peu de foto: 
    Seleccionades les propostes per a l'“Estrats-Vol. II”, el recopilatori de música km0 de Ponent

El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” ha seleccionat les 22 cançons que formaran part de la segona edició del CD recopilatori Estrats-Sons de Ponent d'entre les 52 propostes presentades. Finalment, aquest segon volum inclourà temes originals de les formacions musicals Alidé Sans, AluSpear, BREDDA, Cozmic Jet, Emlan, Fa1na, Uënsdei, Saüc, Esse de la Cinta & Eva RUIZ, Neptú, Heura Gaya, Rehenes, KOERS, Virtuts Homòlogues, ShadDemn&MalditoMaldows, Moshbowl, The Denim Rips, Carla Font, Aliens eat Unicorns, TheTargarians, Sexenni i Ester Aventín, Xavier Baró.

El Consell Comarcal del Segrià agraeix la participació de tots els grups i solistes i destaca l’alt nivell de satisfacció per la gran quantitat i qualitat de propostes presentades, la riquesa d’estils i la representativitat territorial, tanmateix també la dificultat per fer la tria de seleccionats. Tots aquests elements són un molt bon indicador del gran moment que viu l’escena musical de Ponent, amb nombroses bandes que estan deixant una petjada ferma en els últims anys. Estrats reivindica la producció km0 i emplaça a donar suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural.

Fidels a la filosofia del projecte, Estrats - Vol. II exemplifica el gran ventall d’estils i llenguatges que abraça la música actual a Ponent i compta amb bandes consagrades i bandes emergents, cadascuna amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge.

D'aquesta nova entrega en destaca, més enllà de la qualitat musical: major presència de propostes i veus femenines -fins a 7-; representativitat de fins a 6 comarques de Ponent; major diversitat musical, més presència del rock, el pop i el rap, malgrat que creix la presència de música urbana (rap, trap...), el punk i el post-punk, la música d’arrel tradicional, la música de cantautor/ora, el metalcore, el dub, la rumba, el reggae i el mestissatge o fusió musical; diversitat lingüística amb la presència de fins a 5 llengües -català, castellà, anglès, francès i aranès-.

El projecte Estrats es consolida com a projecte en aquesta segona edició amb l'objectiu de potenciar la bona línia de treball donant suport a l’escena de proximitat per impulsar el territori i el seu teixit cultural vinculat a la producció musical. També té la voluntat de generar accions d’apropament del sector de la indústria musical en format de networkings de treball, així com de generar xarxa a nivell musical.

La iniciativa ha estat finançada un any més per mitjà del Pla Estratègic Comarcal en Polítiques de Joventut del Consell Comarcal del Segrià en la realització de fins a 6.000 còpies físiques del recopilatori, el suport econòmic de la Direcció General de Joventut en el disseny a càrrec de Pau Llop (131.gd), el suport tècnic en la realització del DDP per part de Xavier Esterri (Nomad Studio) i l’acció a nivell tècnic de ToleTorelli (La Família Torelli) i “Jove_Segrià”.

Comparteix

També t'interessarà