"Sense la lectura no hi ha món"

LLEIDACOM / Laura Gómez
20-04-2021
  • "Sense la lectura no hi ha món"

La llibreria Jobis, ubicada a la carretera de Torà, número 33, de Solsona, es prepara per rebre un Sant Jordi especial amb "descomptes del 10% en la compra de llibres". El seu encarregat, Xavier, afirma que els llibres més buscats a la seva botiga són les novel·les que han rebut premis i els Bestsellers


  • Com preveu que serà la celebració d'aquest Sant Jordi?

En principi hem demanat de fer una parada, però no sé si podem fer, estem esperant l'últim moment. i després tenim previst que vingui gent aquí a la botiga

  • Teniu alguna agenda programada de firmes, visites, xerrades, conferències, etc.?

De moment no tenim una agenda concreta, potser ens visitarà algun autor local que presenta el seu llibre per Sant Jordi, però res més enllà perquè la pandèmia fa les coses més complicades, tot plegat.

  • Quines facilitats poseu a l'abast dels clients perquè gaudeixin del vostre espai/botiga?

Les mesures bàsiques de seguretat sanitària. Tenim a l'abast dels clients un dispensador de gel, tot i que és un espai petit, respectem totes les mesures corresponents.

  • Feu alguna mena de descomptes, promocions o fidelització per aquest Sant Jordi?

Sí, hem fet el descompte Sant Jordi. Per la diada fem descomptes del 10% en la compra de llibres.
 

  • Penses que els llibreters sou servei essencial?

Oi tant! Sense la lectura no hi ha món.

  • Com feu front a la competència que us originen plataformes de distribució de llibres a domicili?

És complicat competir contra aquestes empreses perquè són, generalment, multinacionals, però nosaltres ens centrem més que res en la gent que li agrada anar a la llibreria, que necessita veure el producte per comprar-lo i així decideix millor. Molta gent ve aquí a la llibreria i es passa una estona llegint el llibre per decidir si el compra o no.

  • Les preferències d'uns temes envers altres han canviat durant l'últim any?

No, no han canviat gaire. A la llibreria sempre venem molta novel·la. També temes polítics, però ara no tant com anys enrere. La gent el que més busca són els llibres premiats, obres que han rebut el premi Ramon Llull, per exemple, entre d'altres.

  • Com ha influït la pandèmia al sector?

Ha influït bastant, en el meu cas jo tinc la llibreria, però també és quiosc, i les vendes han anat a la baixa. Ara ens estem mantenint com puguem.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta