Sense por de la bata blanca

SEGREcom
14-12-2016
  • Sense por de la bata blanca

La ludoteca de la Bordeta va acollir ahir la primera jornada de l’Hospital d’Ossets de Peluix, una iniciativa amb què estudiants de Medicina, Infermeria i Biomedicina de la Universitat de Lleida ajuden que els més petits perdin la por de la bata blanca i se sentin més còmodes a l’hora d’anar al metge. Una cosa que sembla habitual, per a ells pot ser resultar traumàtica. Per evitar aquesta hostilitat, el taller, que ha marcat rècord de participació en aquesta edició, també ajudarà els futurs professionals sanitaris a tractar amb els nens.

Fins a 480 nens d’entre 4 i 6 anys d’una desena de col·legis de la ciutat de Lleida, la xifra més elevada fins a la data, passaran per aquest curiós hospital fins divendres. Però l’interès no només creix entre els futurs pacients, sinó també entre els estudiants de Medicina, Infermeria i Biomedicina, amb un total de 120 voluntaris que s’han inscrit per participar en l’edició d’aquest any. Segons va explicar ahir Àlex Alayón, estudiant de primer de Medicina i coordinador de Salut Pública de l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) de Lleida, que organitza l’hospital, aquest any també s’han inclòs com a novetat alguns tallers per ensenyar als nens hàbits saludables, nutrició i fisioteràpia. Després, els nens entren a la consulta amb els seus peluixos per diagnosticar què els fa mal i com poden curar-los, passant per diferents espais de l’hospital com una sala de rajos X o un quiròfan.

Tot plegat, segons Alayón, és de molta utilitat perquè els més petits perdin la por i, a més, es diverteixin. La intenció de l’AECS és anar sumant noves idees en les següents edicions i, fins i tot, portar l’Hospital d’Ossets de Peluix fora de la capital del Segrià.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta