#SentènciaProcés: La Paeria demana l'amnistia dels i les preses

LLEIDACOM / Miquel de Santiago / REDACCIÓ
16-10-2019
  • #SentènciaProcés: La Paeria demana l'amnistia dels i les preses

L'Ajuntament de Lleida ha celebrat celebra avui una sessió extraordinària i urgent per debatre la Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, presentada conjuntament pels tres partits del govern municipal, Esquerra Republicana, Junts Per Catalunya Lleida i Comú de Lleida, per demanar "l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació". El Ple ha respós favorablement i l'ha aprovat per 15 vots a favor i 8 en contra.

El document rebutja les sentències com a "manifestament injustes i desproporcionades" i reclama la llibertat immediata dels condemnats. A més, reivindica el dret a l'autodeterminació mitjançant un referèndum amb garanties, advoca per la mobilització i la desobediència civil pacífica, i reclama diàleg polític com a via democràtica de resolució del conflicte. 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ja va anunciar aquest dilluns, després de conèixer la sentència, que la Paeria suspenia tota l’activitat institucional prevista fins a la convocatòria d'aquest ple extraordinari i urgent. D'aquesta manera, el consistori es posiciona institucionalment rebutjant la sentència i demanant l’amnistia per les i els líders i activitstes independentistes condemanats aquest dilluns.

Sobre els fets succeïts ahir a la nit després de la concentració convocada en rebuig a la sentència entorn de la Paeria, Pueyo ha lamentat que un grup d'unes dues-centes persones provoqués desordres un cop acabada la concentració i danys en contenidors, aparadors i petits incendis i que fruit dels aldarulls hi hagués diverses persones ferides. L'alcalde ha fet una "condemna sense pal·liatius" d'aquesta violència, però també ha volgut deixar clar que no s'ha de sobredimensionar i que mostra també el seu suport a les mobilitzacions pacífiques en defensa dels drets i les llibertats civils i a la indignació en contra de la sentència.

En aquest sentit, ha volgut recordar la tradició pacífica de les mobilitzacions que la societat catalana ha protagonitzat en els darrers anys. A més ha anunciat que convocarà una sessió extraordinària de la comissió de Seguretat i Civisme de la Paeria per demà "perquè tots els grups puguin tenir una visió la més acurada possible dels esdeveniments i de les mesures a prendre per garantir la convivència i la lliure expressió dels ciutadans".

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta