#SentènciaProcés: Tensió per una tancada que impedia accedir al Rectorat

REDACCIÓ
Publicat: 
16-10-2019
Actualitzat: 16-10-2019 12:39
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • #SentènciaProcés: Tensió per una tancada que impedia accedir al Rectorat

Estudiants que van passar la nit de dilluns a dimarts al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) en protesta per la sentència van bloquejar ahir els seus accessos (algunes portes van ser bloquejades amb taules i bancs) i van impedir l’entrada d’alumnes, professors i altres empleats. A les vuit del matí un grup de persones va intentar entrar a l’edifici, però els tancats ho van impedir i hi va haver moments de tensió. Estudiants i treballadors van esperar al voltant d’una hora i finalment van desistir.

El rector, Jaume Puy, i altres membres de l’equip rectoral van negociar en diverses ocasions amb les persones tancades per intentar que permetessin el pas al Rectorat, però no van tenir èxit. Puy va afirmar que respecta la protesta i fins i tot accedeix que els manifestants passin una altra nit al Rectorat, però demana que hi deixin entrar alumnes i treballadors. Els tancats havien de decidir ahir a mitjanit en una assemblea si continuen la tancada.

D’altra banda, operaris van retirar ahir al matí més llambordes soltes a la rambla Ferran, a l’altura de la subdelegació del Govern. Dilluns passat també els van retirar per evitar danys durant la manifestació. Finalment, a la concentració de dilluns, hi va haver tres ferits i el menor detingut va quedar en llibertat.

Comparteix

També t'interessarà