⏯️ Set detinguts per una xarxa de tràfic de tabac a les Borges

REDACCIÓ
07-08-2020
  • ⏯️ Set detinguts per una xarxa de tràfic de tabac a les Borges
  • ⏯️ Set detinguts per una xarxa de tràfic de tabac a les Borges

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han desmantellat una fàbrica clandestina de tabac instal·lada en una antiga granja de les Borges Blanques on treballaven 14 persones i que tenia capacitat per produir 9.000 cigarros per hora i que eren distribuïts de forma il·legal a diversos països d’Europa. La investigació denominada Karuna s’ha saldat amb la detenció de set persones de nacionalitat polonesa i lituana, que han ingressat a la presó per ordre judicial. En l’escorcoll de la fàbrica els agents van intervenir 49.680 paquets preparats per ser tramesos, 180 kg de fulla de tabac picada, filtres, cartonatge, pega i altres materials necessaris per a la producció.

Durant el desenvolupament de l’operació també es van efectuar entrades en un domicili de Mataró, ciutat on va ser arrestat el cap del grup criminal. El responsable de seguretat de la xarxa va ser detingut a la Jonquera quan es disposava a abandonar el país i dos treballadors a les instal·lacions de la fàbrica. Els altres tres arrestats són transportistes que, com la resta, són de nacionalitat lituana i polonesa.

La investigació es va iniciar a finals de l’any passat, quan Europol va informar de l’existència d’una organització criminal internacional que operava a la zona de Catalunya fabricant grans quantitats de paquets de tabac que introduïen al mercat il·legal europeu, principalment l’espanyol i el francès. Fruit de les investigacions, es van efectuar diverses intervencions de diferents transports de contraban de tabac ja fabricat.

En la primera, duta a terme per la duana francesa, es van decomissar 450 caixes de tabac amb 243.000 paquets, que eren transportats en un camió que pretenia entrar a França. El conductor, de nacionalitat polonesa, va ser detingut.

Una vegada constatada la procedència del tabac de contraban i identificats plenament els principals responsables del grup i els rols que exercia cada un, es va muntar un operatiu conjunt de la Guàrdia Civil amb Vigilància Duanera. Les investigacions van ser dirigides pel Jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta