Set pobles més del Segrià estrenen el porta a porta i només en queden 4

MARIA MOLINA
30-10-2018
  • Set pobles més del Segrià estrenen el porta a porta i només en queden 4
  • Set pobles més del Segrià estrenen el porta a porta i només en queden 4

Set pobles més del Segrià van estrenar ahir la recollida porta a porta. Són Almatret, la Granja d’Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida i Torrebesses. És l’última de les rutes que es farà en horari diürn juntament amb les dos primeres que van entrar en funcionament el dia 1 d’aquest mes a Artesa i Puigverd de Lleida, Aspa, els Alamús, la Portella, Corbins i Sunyer; i el dia 15 a Sudanell, Soses, Seròs i Montoliu. Segons els alcaldes d’aquest tercer trajecte, que han constituït un grup de WhatsApp per comentar incidències, la posada en marxa no ha comportat problemes, tan sols cal perfeccionar alguns detalls.

 

Queden pendents d’entrar en funcionament les rutes en les quals es farà la recollida domiciliària nocturna, amb la qual cosa el sistema porta a porta estarà implantat en 22 municipis de la comarca. Segons la presidenta del consell del Segrià, María José Invernón, una vegada s’hagi acabat a mitjans de desembre, la previsió és superar el 60 per cent en el reciclatge de residus, amb l’objectiu d’arribar a una quota del 75% durant l’any que ve. Invernón va confirmar que l’aplicació del porta a porta està sent efectiva malgrat les crítiques que va suscitar els primers dies i va insistir que és el sistema més idoni per aconseguir que es recicli la major quantitat d’escombraries.

Val a recodar que els altres quinze municipis que han optat per la recollida en contenidors agrupats en illes també han experimentat un augment en el reciclatge i l’han duplicat fins a arribar a gairebé un 50% des del juliol a finals de setembre. Són Aitona, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfés, Almacelles, Alpicat, Benavent, Gimenells, Rosselló, Torre-serona, Torrefarrera, Torres de Segre, Vilanova de la Barca i Vilanova de Segrià.

El consell de la Noguera no cobrarà als municipis l’impost del nou servei de recollida d’escombraries des de mitjans de setembre fins a l’últim trimestre d’aquest 2018. La presidenta de l’ens comarcal, Concepció Cañadell, va explicar que la mesura pretén compensar així els ajuntaments que paguen des del mes de gener passat la nova taxa sense tenir implantat el servei.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next