Setmana d'activitats per "vacunar-se contra la intolerància"

REDACCIÓ
15-06-2021
  • Setmana d'activitats per "vacunar-se contra la intolerància"

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida organitza una setmana per "vacunar-se contra la intolerància", al voltant del Dret a Migrar i la necessitat de lluitar i desmuntar els discursos d'odi i la intolerància que "amenacen la convivència i la pau i que han guanyat terreny amb l'auge de l'extrema dreta". Les activitats impulsades per l'Eix Migracions i Refugi es realitzaran del 15 de juny fins al dia 20 de juny i tenen l'objectiu de "donar a conèixer diferents punts de vista al voltant de les migracions, el refugi, l'asil i les persones refugiades" des de la dimensió de Dret.

Amb la idea de sumar i fer difusió de les activitats que tenen lloc arreu del territori, la Coordinadora també s'adhereix i dóna suport a la manifestació a Balaguer convocada pel diumenge 20 de juny per l'Associació Dona Pas, Associació Africana de Balaguer i Chabab Al Amal; i a la Jornada per la Diversitat i la Convivència organitzada per Pardinyes per la Dignitat el dissabte 19 de juny.

L'Eix Migracions i Refugi de la Coordi va néixer el 2019 partir de sumar esforços d'entitats de Ponent que treballen en l'àmbit de l'acollida de persones migrades i refugiades, i en la sensibilització per la convivència i contra el racisme. Una de les dates importants en el treball de l'Eix és el 20 de juny, dia Internacional de les persones refugiades.

L'any passat, en el context de confinament, l'Eix va realitzar una acció virtual per a sensibilitzar, des de l'òptica local i del treball al territori, sobre la necessitat de treballar en l'acollida digna i pal·liar els efectes de la COVID-19 en els col·lectius més vulnerables.

Enguany, que a poc a poc s'ha anat tornant a la presencialitat, les activitats de la setmana de les persones refugiades tenen un format híbrid (presencials i virtuals) i el programa compta amb diverses exposicions, taules rodones i de debat, música, performances, etc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta