“Si el periodista a Twitter és un ‘hooligan’, el perjudicarà”

r. banyeres
Publicat: 
01-04-2016
Actualitzat: 01-04-2016 11:29
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • “Si el periodista a Twitter és un ‘hooligan’, el perjudicarà”

El director adjunt d’El Periódico, Albert Sáez, va presentar ahir a la UdL el llibre El periodisme després de Twitter. Notes per a repensar l’ofici (Edicions 3i4), amb el qual va guanyar el premi Joan Fuster d’Assaig el 2014. Ho va fer en un acte organitzat per la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL, en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Lleida i conduït pel director executiu de SEGRE, Juan Cal, que entre altres aspectes va qualificar el llibre d’assaig sociològic de la professió periodística i el seu futur. Segons la seua opinió, la tesi última aborda el fet que la desafecció del públic “no es produeix perquè no hem estat capaços d’adaptar-nos a la tecnologia sinó per la desconfiança del lector. Ens ha abandonat perquè ens hem venut a altres interessos que no són els del públic”.

Pel que fa a la incidència de les noves tecnologies en la professió, Sáez es va mostrar convençut que “Twitter és una barreja de l’esfera pública i privada i la gent valora la personalització dels comentaris”.

No obstant, el periodista ha de saber trobar “l’equilibri entre les opinions personals i el fet que és membre d’una redacció”. En aquest sentit va opinar que “si el periodista es comporta com un hooligan, el perjudicarà a ell i al seu mitjà. Hem d’aprendre a definir aquesta doble relació”.

Comparteix

També t'interessarà