"Si no arriba material als centres crítics, farem de la sanitat el primer focus de contagi"

REDACCIÓ
Publicat: 
19-03-2020
Actualitzat: 19-03-2020 12:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • “O arriben els recursos als centres crítics o farem de la sanitat el primer focus de contagi”

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) alerta que no s’està aprofitant el 100% de les capacitats de la Infermeria i que el material sanitari i els Equips de Protecció Individual (EPI) no acaben d’arribar. Montserrat Gea, presidenta de les Infermeres de Lleida alça la veu per denunciar les condicions en què està treballant el personal d’Infermeria. “O arriben els recursos als centres crítics o farem de la sanitat el primer focus de contagi. Cal que el material es lliuri als centres de salut o ens serà molt difícil lluitar contra el COVID19”, manifesta Gea que informa que, encara avui, hi ha infermeres que no han estat contractades el 100% de la jornada.

El COILL denúncia la manca de material sanitari que pateixen els hospitals, els Centres d’Atenció Primària (CAP), les àrees d’Atenció Geriàtrica i Sociosanitària, els Serveis d’Emergències Extrahospitalaris (SEM) o, fins i tot, els equipaments funeraris.

“La primera línia de l’Atenció Sanitària està al límit i ni tan sols comptem amb els Equips de Protecció Individual (EPI) suficients. No podem acabar els torns a l’expectativa de quantes infermeres i infermers cauran avui”, ha explicat Gea.

La presidenta del COILL també ha tingut unes paraules per agrair la responsabilitat que està demostrant la ciutadania amb un confinament voluntari i quasi immediat, “una postura que mereix una resposta a l’alçada”, ha dit.

Comparteix

També t'interessarà