‘Silencis amb llum’ a Balaguer per acomiadar les persones mortes durant la pandèmia

REDACCIÓ
12-07-2021
  • ‘Silencis amb llum’ a Balaguer per acomiadar les persones mortes durant la pandèmia
  • ‘Silencis amb llum’ a Balaguer per acomiadar les persones mortes durant la pandèmia

El Parc del Sant Crist de Balaguer ha acollit aquest diumenge la cerimònia ‘Silencis amb llum’, un homenatge de vida a les persones que van morir durant la pandèmia de la Covid-19 i no van poder ser acomiadades per les restriccions sanitàries. La cerimònia ha estat conduïda per Remei Capitan com a mestra de cerimònies, de l’empresa Agraïments, pionera a Lleida en l’organització de funerals laics i religiosos personalitzats.

L’acte, que ha tingut lloc aquest diumenge al migdia i que ha estat promogut per la Paeria de Balaguer ha consistit en una cerimònia col·lectiva amb l’objectiu d’acompanyar els familiars de les persones difuntes. A banda s’ha col·locat una escultura en forma d’espelma el seu record, obra de l’artista Erik Schmitz. L’acte ha comptat amb música, dansa, la intervenció de les famílies, així com representants del món sanitari, juntament amb el Paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

La cerimònia s’ha organitzat tenint en compte totes les mesures marcades pel Procicat i s’ha limitat l’aforament a 250 persones.

Agraïments, amb Remei Capitan com a mestra de cerimònies, va organitzar la primera cerimònia civil col·lectiva en streaming durant la pandèmia el mes de maig de 2020 i posteriorment, el 27 de juny va conduir la primera cerimònia col·lectiva presencial en memòria de les persones mortes a la ciutat de Lleida durant el confinament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta