S’inicien les obres a la vella Hípica per traslladar-hi les firetes al maig

S.E.
29-01-2019
  • S’inicien les obres a la vella Hípica per traslladar-hi les firetes al maig

Les obres per adequar la finca de l’antiga Hípica, a Cappont, ja han començat i l’objectiu de la Paeria és que estiguin a punt a finals d’abril per poder acollir les atraccions de les firetes ja a les pròximes Festes de Maig, com reclamaven els firaires. L’Empresa Municipal d’Urbanisme va adjudicar els treballs a l’empresa Romero Polo per un import de 335.387,02 euros i a finals de la setmana passada va començar la tanca perimetral de la zona. En aquesta finca, sota uns grans arbres, vivien de manera irregular diverses persones, però després d’informar-los sobre serveis d’allotjament ahir ja no eren a l’assentament, de manera que les obres van començar sense problemes.

El mes de desembre passat, l’EMU va declarar la urgència de l’expedient de contractació i la licitació, i ahir una màquina va iniciar la demolició d’una part del terreny que estava pavimentada, com mostra la imatge annexa. Està previst pavimentar el terreny, urbanitzar els carrers adjacents, instal·lar preses d’electricitat i d’aigua potable i cobrir una entrada d’aigua del canal de Seròs que naix en aquest solar.

Aquest terreny s’utilitza habitualment com a aparcament quan a la Fira de Lleida se celebren grans esdeveniments com la Fira de Sant Miquel, i també durant l’Aplec del Caragol i les Festes de Maig, però a partir d’ara serà la seu de les les firetes.

Un portaveu dels firaires de Lleida va mostrar la seua satisfacció perquè l’ajuntament hagi atès la petició i confia que es compleixi el termini i puguin instal·lar-se a l’antiga hípica el mes de maig, com està programat. En aquest sentit, va indicar que al febrer té prevista una reunió amb representants municipals per realitzar un seguiment dels treballs. La Paeria va traslladar les firetes a la zona d’expansió de Copa d’Or fa quatre anys i els firaires asseguren que la nova ubicació va provocar un important descens en la facturació, a l’estar allunyades dels Camps Elisis, on es concentren la majoria d’actes festius.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta