Sis àrees per a habitatge al Barri Antic i nous accessos a la Seu Vella

SEGREcom
01-02-2017
  • Sis àrees per a habitatge al Barri Antic i nous accessos a la Seu Vella

L’ajuntament de Lleida preveu impulsar un total de sis "àrees d’innovació social i urbana" en les quals es promourà, d’acord amb els propietaris dels terrenys, la renovació dels edificis del barri amb nous edificis d’habitatges per a joves, famílies i jubilats, així com locals comercials. A més de les dos ja aprovades pel ple, a les Escales de l’Ereta i a la plaça del Dipòsit, se’n preveuen unes altres quatre a Veguer de Carcassona-Tallada-Múrcia; Cavallers-plaça dels Gramàtics-la Suda; Companyia-la Suda, i Companyia-plaça del Seminari. Així ho va anunciar ahir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, en una conferència sobre el futur del Centre Històric celebrada ahir a l’Orfeó.

Larrosa va destacar que han iniciat una enquesta sobre mobilitat al barri i que un dels objectius és millorar la mobilitat transversal potenciant els eixos de Tallada i Lluís Besa. Així mateix, s’obriran nous accessos cap al turó de la Seu Vella des de diferents punts: el carrer Monterrey, la zona de la Costa del Jan i el renovat Call, des de l’Auditori i des de Prat de la Riba-Bonaire. També s’obriran tres carrers fins ara sense sortida, com són Sant Cristòfol, General i les escales de la Parra. "La vocació és permeabilitzar i fer més accessible el turó de la Seu Vella, el parc de Santa Cecília i tot el Centre Històric", va afirmar Larrosa.

El segon tinent d’alcalde també va incidir en l’impuls que vol donar l’ajuntament a l’activitat econòmica al barri, amb una oficina que actuï com a centre d’atracció d’inversions i nous incentius. Per fer-ho, va animar els veïns a formar-se per buscar feina en els nous negocis comercials i d’hostaleria que s’hi obriran. També va anunciar que crearan un observatori de preus del lloguer al barri, ja que han detectat una "desmesura" en l’augment de les rendes en alguns casos.

Finalment, va repassar les actuacions en matèria de seguretat, inspeccions d’activitats i de disciplina urbanística que s’han portat a terme a la zona.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next