Sis poblacions de la Segarra s’uneixen per renovar l’enllumenat

X.SANTESMASSES
07-06-2019
  • Sis poblacions de la Segarra s’uneixen per renovar l’enllumenat

Sis municipis de la Segarra, Sant Guim de Freixenet, Ivorra, Massoteres, Tarroja, Estaràs i Montornès, han unit esforços i projectes per poder accedir als ajuts dels fons Feder de la Unió Europea per canviar l’enllumenat públic dels pobles amb el sistema led.

Segons van explicar ahir tècnics del consell comarcal, de forma individual no podien accedir a les subvencions atès que la inversió mínima era de 100.000 euros. Tècnics del consell de la Segarra s’han ocupat d’elaborar conjuntament els projectes dels sis municipis i de tramitar els ajuts.

En total, l’actuació representarà una inversió de 337.600 euros, dels quals els ajuts europeus cobriran el 50 per cent i, a més, el projecte compta amb una aportació de la Diputació de Lleida del 25 per cent, de manera que els municipis únicament hauran d’aportar el 25 per cent restant del total de l’obra.

L’actuació haurà de portar-se a terme en un termini màxim de dos anys i cada ajuntament podrà adjudicar de forma individual l’actuació.

Segons va explicar la tècnica del consell comarcal, Judit Vendrell, l’actuació permetrà un estalvi en la despesa de l’enllumenat públic d’entre el 50 i el 60%.

Així doncs, per exemple, Sant Guim de Freixenet, que abordarà aquest millora als seus vuit nuclis agregats, només hi haurà d’aportar 25.000 euros; Ivorra, 12.000; Tarroja, 11.000; Massoteres 17.000 i, finalment, Montornès, 11.250 euros.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?