Sis Xuklis més per AFANOC construïts per l'alumnat d'Educació de la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sis Xuklis més per AFANOC construïts per l'alumnat d'Educació de la UdL
    Peu de foto: 
    Lliurament dels Xuklis a AFANOC ©FEPTS-UdL

Com cada any des de fa onze, la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL) ha lliurat avui a l'Associació de familiars i amics de nenes i nens oncològics de Catalunya (AFANOC) delegació de Lleida, els 'Xuklis' creats per l'alumnat del centre. Repetint l'experiència dels darrers tres anys, aquests ninos, popularitzats per AFANOC per sensibilitzar sobre el càncer infantil, han pres vida en sis curtmetratges de creació pròpia. Cadascun és diferent, segons el lema triat per cada Xukli i la seva capsa didàctica, que enguany havia de relacionar-se amb la temàtica proposada per AFANOC, els cinc sentits, ja sigui un, o tots alhora. Així, hi trobem les històries del Xukli Popi, El Xukli dels 5 sentits, El Xukli de la vista, La màgica història de la Doremí, El Xukli ens ajuda! i És l’hora de jugar!

A l'interior de cada capsa hi ha un enllaç a YouTube o un codi QR a l'audiovisual i el material didàctic elaborat per sensibilitzar sobre el càncer infantil i juvenil, majoritàriament jocs. Aquest material està dissenyat per ser utilitzat amb infants d'educació infantil i dels primers cursos d'educació primària, proporcionant recursos perquè els nens puguin dur a terme activitats d'aprenentatge a través de l'experimentació, l'art o les emocions, entre altres. Tant el Xukli com els materials utilitzats en cada capsa són reciclats.

En l'elaboració hi han participat una trentena d'estudiants de l'assignatura Arts Visuals i Creativitat de 4t curs del Grau d'Educació Infantil de la FEPTS, impartida per la professora Marisé Astudillo Pombo, tutora dels sis treballs. Tant ella com el seu alumnat han estat presents en l'acte de lliurament dels Xuklis a l'AFANOC, representada per la seva coordinadora a Lleida, Victoria Cano. També hi ha assistit el degà de la Facultat, David Aguilar, que ha destacat l'oportunitat que suposa per als estudiants d'Educació establir vincles amb una entitat com AFANOC i col·laborar-hi per sensibilitzar sobre el càncer infantil i juvenil a les escoles d'una manera amable, visual i educativa. Per la seva part, Cano ha valorat i agraït la implicació de l'alumnat i de la Facultat durant tants anys i els ha convidat a formar part del voluntariat d'AFANOC.

Comparteix

També t'interessarà