S'obren les inscripcions per apuntar-se a les activitats de l'Agenda Jove – Estiu 2024 de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-05-2024
Actualitzat: 12-06-2024 13:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • S'obren les inscripcions per apuntar-se a les activitats de l'Agenda Jove – Estiu 2024 de Lleida
    Peu de foto: 
    El regidor Blanco mostra l'Agenda Jove - Estiu 2024 ©Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidora de Joventut, obre avui les inscripcions per apuntar-se a les activitats de l’Agenda Jove - Estiu 2024, una proposta per a joves de Lleida, durant els mesos d’estiu.

L’Agenda Jove - Estiu 2024 ofereix 32 activitats per a un total de 647 places repartides en diferents formats, temàtiques i opcions que permetin gaudir de l’estiu la ciutat de Lleida i oferir la màxima diversitat d’opcions adaptades als interessos dels i de les joves de Lleida, segons els grups d’edat.

Per al desenvolupament de les activitats es compta amb el personal especialitzat del Departament de Joventut, diversos talleristes, especialistes en les activitats i 6 monitors i monitores que s’han contractat específicament per dinamitzar les activitats durant l’estiu.

L’Agenda Jove - Estiu 2024 compta també amb la participació d’entitats i associacions de Lleida com són el Club Balàfia Vòlei, el Club d’escalada i muntanya de Pardinyes, l’Associació AM+ per a la difusió de noves tendències i art multimèdia, l’Associació esportiva la Cristaleria, la Fundació Verge Blanca, Fundació Catalana de l’Esplai, Cooperativa TransformaREM, Consell esportiu del Segrià, entre d’altres.

Les activitats de l’Agenda Jove - Estiu 2024 esdevenen una oportunitat de lleure pels joves i també un espai de conciliació per a les famílies, durant l’estiu. A més aquest any, s’ha treballat per descentralitzar les activitats i es repartiran per diferents espais i places i zones de la ciutat.

Dos nous campus i més cursos

Com a novetats per aquest any, l’Agenda Jove ofereix més cursos i dos campus d’estiu que es desenvoluparan fora de Lleida, a la costa, per treballar l’educació mediambiental concretament a l’Ametlla de Mar i al Prat de Llobregat.

D’una banda, el “Campus de preservació del medi marí”.  Es realitzarà de l’1 al 5 de juliol i s’adreça a joves de 13 a 15 anys. Permetrà conèixer les espècies submarines, aprendran tècniques de fotografia sota el mar, faran recollida de residus a les platges de la zona i ho faran tot practicant l'snorkel.  Per al seu desenvolupament es compta amb els serveis del centre de submarinisme i snorkel, Plàcnton Diving de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

D’altra banda, el “Campus de científics marins”. Es farà del 28 a 31 de juliol i s’adreça a joves de 14 a 17 anys. De la mà de Fundació CRAM (Centre de recuperació d’animals marins) i Fundació Catalana de l’Esplai. Els i les joves gaudiran d’una experiència única per descobrir com s’estudia el mar, conèixer quines són les principals amenaces que l’afecten i com aportar el nostre esforç per a la sostenibilitat del planeta. Fins i tot, es podrà gaudir d’una sortida en veler i fer albirament de fauna marina.

Agenda Jove - Estiu 2024 ©Ajuntament de Lleida

També se sumen a l’Agenda Jove – Estiu 2024 nous espais com són la creació, la cuina, més esports i la formació que han donat pas al següents cursos de  nova creació:

Creació

Taller de videopodcast

Els videopodcasts són una eina potent per expressar i connectar amb l’audiència a través de les xarxes socials. El seu objectiu és millorar les teves habilitats audiovisuals i introduir-se en el món de la comunicació digital. A més tindrem convidats com el conegut creador de continguts en català Walter Capdevila.

Taller de visual Thinking – Sketchnoting (2 edicions)

Curs pràctic per aprendre a expressar-se de forma visual amb dibuixos i altres símbols i comunicar idees de manera ràpida i senzilla. No es necessari saber dibuixar per gaudir de l’activitat.

Extra Otaku

Taller temàtic al voltant del manga, l’anime i el cosplay. Amb música, cinema, creació de personatges,  disfresses i molt més.

Cuina

Taller de cuina de mercat

Elaboració de diferents receptes casolanes i de temporada. S’aprendran a fer elaboracions culinàries amb ingredients de proximitat i Km0.

Taller de pastisseria

Elaboració de diferents receptes de rebosteria. Un taller participatiu i dinàmic on s’aprenen tècniques bàsiques per crear postres i dolços.

Esports

Campus d’skate

Una setmana dedicada a la iniciació a l'skateboard.  Al final de cada jornada sessió de piscina per refrescar-se després d’un esforç intens.

Formació

Curs monitor/a de menjador  Curs per obtenir el títol oficial de monitor/a de menjador escolar (inclou carnet de manipulació d'aliments).

La resta dels cursos de l’Agenda Jove - Estiu 2024 s’estructuren en els següents àmbits temàtics:

Audiovisuals i tecnologia

Curs fotografia digital

Tour fotogràfic

Campus d’estiu

Campus de preservació del medi marí

Campus de científics marins

Creació

Taller de videopodcast

Setmana Street Art

Taller de DJ

Taller de Visual Thinking – Sketchnoting (2 edicions)

Extra Otaku

Cuina

Taller de cuina de mercat

Taller de pastisseria (postres i dolços)

Esports

Setmanes esportives.

4 edicions per a joves de 13 a 15 anys i una altra per a joves de 16 a 20 anys.

Campus d’skate

Formació

Posa’t en marxa. Tres càpsules formatives per conèixer sectors laborals i eines per a la recerca de les primeres feines. Les 3 capsules son: Cura d’infants, auxiliar de cambrer i cuina; i auxiliar de supermercat i mosso/a de magatzem.

Premonitors/es de lleure. Formació per endinsar-se en el món de lleure infantil.

Premonitors/es esportius. Formació d’una setmana per iniciar-se en la dinamització d’activitats esportives amb infants.

Curs de monitor/a de lleure (títol oficial de la Generalitat de Catalunya)

Curs monitor/a de menjador (inclou carnet de manipulació d'aliments)

Curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu SUPERCIATE. Inclou el registre al ROPEC (Registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya).

Sortides

Sortida al Parc aquàtic Aquopolis Costa Daurada de La Pineda (2 edicions).

Ruta senderista a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). 

Sortida al Parc d’aventura Jungle Trek i platja de Tamarit a Tarragona (2 edicions).

Sortida al centre d’aventura 2 Llacs de Gimenells.

L’Agenda Jove – Estiu 2024 de l’Ajuntament de Lleida està oberta a noies i nois joves de 13 a 30 anys i les inscripcions s’obriren avui, 28 de maig a les 16 h, fins a esgotar places o termini d’inscripció de cada activitat.

En cas d’activitats amb molta demanda, el mateix sistema avisarà que l’activitat está plena i es donarà la possibilitat d’apuntar-se a la llista d’espera.

Comparteix

També t'interessarà