Solés Carabasa, nova alcaldessa de Ponts

REDACCIÓ
Publicat: 
29-05-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Solés Carabasa, nova alcaldessa de Ponts

Solés Carabasa, portaveu d’Esquerra a l’ajuntament de Ponts s’ha convertit avui en alcaldessa del municipi després que prosperés la moció de censura presentada pels republicans i formació independent PontsxCAT contra el ja exalcalde Josep Tàpies de JuntsxCat. La moció ha estat aprovada per unanimitat, amb els vots a favor dels mateixos regidors de JuntsxCat, fins ara a govern. 

Carabasa ha recordat que l’acord de govern entre ERC i PontsxCAT és “fruit d’una negociació llarga, meditada, justificada, transparent i coherent que pretén sumar per créixer, avançar i construir un Ponts millor”. La nova alcaldessa ha criticat la gestió duta a terme en el darrer any pel fins ara alcalde, Josep Tàpies “que aquests mesos ens ha ensenyat tot allò que en política no s’hauria de fer mai, hem sofert autoritarisme, irresponsabilitat i manca de transparència”.

La portaveu i ara alcaldessa republicana, tot i fer durs retrets al seu antecessor per opacitat i falta de consens, li ha agraït el suport a la moció de censura. “Això no és un nosaltres contra vosaltres, això va de construir un Ponts junts” i ha recordat que basarà la gestió del municipi amb criteris progressistes, majoritaris i participatius.

ERC va guanyar les eleccions municipals a Ponts el maig del 2019 amb 5 regidors, però va quedar a l’oposició després d’un pacte entre JuntsxCat (4 regidors) i els independents PontsxCat (2 regidors). Aquest nou acord servirà a ambdues formacions per formar una nova majoria amb la finalitat de gestionar ‘amb total unitat i transparència’ l’ajuntament de Ponts.

Comparteix

També t'interessarà