Solsona reforma el parc del casal cívic

REDACCIÓ
Publicat: 
30-01-2023
Actualitzat: 30-01-2023 9:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Solsona reforma el parc del casal cívic
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Solsona
 • Solsona reforma el parc del casal cívic
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Solsona
 • Solsona reforma el parc del casal cívic
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Solsona
 • Solsona reforma el parc del casal cívic
  Peu de foto: 
  Foto Ajuntament de Solsona

El parc del casal cívic de Solsona ha canviat de fesomia i s’ha convertit en un dels més complets del municipi. Se n’han ampliat els elements de joc, amb una estructura de grans dimensions a la part central com a novetat més visible, i se n’han salvat els ressalts del paviment amb un nou caminet de formigó. Es dona per pràcticament completada, així, una de les actuacions del pressupost participatiu 2022-2023.   

Des dels serveis tècnics municipals, s’ha redissenyat l’espai per fer-lo més amable i atractiu per als infants i oferir-los nous elements de joc a fi de descongestionar els de la plaça del Camp. A la zona central s’ha instal·lat una estructura multijoc combinada amb un tobogan de tub en espiral, un altre de baix i elements de trepa per a infants a partir de 3 anys. Dilluns se n’obrirà l’accés, una vegada s’hagi consolidat la base. També s’ha mantingut la resta de jocs i la taula de ping-pong, que s’han redistribuït d’acord amb el nou disseny del parc.

Zona per als més petits

Així mateix, s’ha definit millor l’espai per als més petits, on s’ha col·locat un sorral de cinc per cinc metres amb un joc manipulatiu de sorra al centre, i s’hi han afegit plataformes de fusta d’escalada al costat del tobogan ja existent.

Aquestes actuacions es van adjudicar a Santaulària Equipaments Urbans per un import de 36.219 euros. Tot i això, el cost total de les obres supera els 50.000 euros, ja que la brigada municipal ha reperfilat els talussos; ha condicionat el caminet accessible des de la porta del casal cívic fins a la plaça de l’U d’Octubre; ha arranjat el paviment amb sauló nou, ha executat una nova recollida d’aigües i ha plantat dues moreres blanques sense fruit, entre altres treballs.

Per jugar a bàsquet

També s’ha aprofitat aquesta millora per ampliar les possibilitats de l’espai amb la col·locació de dues de les cistelles de bàsquet que es van treure a la plaça del Camp.    

Properament la reforma es completarà amb un nou gronxador triple que en combinarà un d’inclusiu, apte tant per a infants amb diversitat  funcional com per a la resta, i dues cadires planes. Des dels serveis tècnics, d’altra banda, s’està buscant informació i preus de gronxadors adaptats per utilitzar amb cadires de rodes per estudiar la possibilitat d’instal·lar-ne un en un altre parc de la ciutat on el paviment sigui més idoni.  

Comparteix

També t'interessarà