Som Poble governarà Sort en minoria i buscarà acords puntuals

R. R.
16-06-2019
  • Som Poble governarà Sort en minoria i buscarà acords puntuals

Sort inicia el nou mandat amb un govern en minoria, format pels cinc edils de l’agrupació d’electors Som Poble i amb Raimon Monterde com a alcalde, reelegit al capdavant d’aquesta nova formació independent després de deixar Fem Municipi.

La investidura de Monterde va tirar endavant amb el suport de Junts per Catalunya (JxCat), que no formarà part en principi de l’equip de govern. En lloc d’això, rebrà el suport de Som Poble per obtenir la presidència del consell del Pallars Sobirà: les dos forces sumen deu consellers comarcals davant dels nou de Fem Municipi-ERC.

Monterde va assenyalar que la política local de Sort “canviarà” respecte al mandat anterior, al passar d’una aliança amb majoria absoluta a un govern en minoria. “Serà necessari consens per tirar endavant projectes i, a mesura que avanci el mandat, es veurà si podem arribar a acords”, va dir. La portaveu del grup de Fem Municipi-ERC, Maleni Barbero, va reclamar que les decisions del nou ajuntament “es prenguin en benefici del poble”. Per la seua part, la portaveu de JxCat, Imma Gallardo, va afirmar que “els regidors han de treballar pel poble i amb aquesta voluntat comencem aquest mandat” al consistori de Sort.

Finalment, el regidor socialista, José Antonio Manrique, va apuntar que li hauria agradat “entrar a formar part d’un govern municipal estable”. Al no poder fer-ho, es va votar a si mateix en la investidura.

Tal com ha succeït en molts altres municipis, l’alcalde i altres regidors van prendre possessió del càrrec fent servir una fórmula en la qual van reafirmar el seu compromís amb la “república catalana”.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next