Sónar selecciona el projecte de dos alumnes de l'Escola del Treball de Lleida

JOSEP ANTON PÉREZ
Publicat: 
03-06-2024
Actualitzat: 19-06-2024 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Sónar selecciona el projecte de dos alumnes de l'Escola del Treball de Lleida
    Peu de foto: 
    Eros Sancho i Ruth Vellido presentant el projecte Festiver ©iFest!

Els alumnes de l'Escola del Treball de Lleida, Eros Sancho, estudiant de Gestió administrativa i Ruth Vellido d’Activitat Comercial, van ser els primers classificats del programa iFest!, amb l’aplicació Festiver una plataforma multigestió  que integra transport, allotjament i compra d’entrades dels festivals


Des de l'organització del festival Sónar i Sónar+D es va proposar enguany un nou repte a la convocatòria del programa d'emprenedoria del departament d'Educació, iFest. El certamen musical proposava millorar el sistema de transport per als assistents als festivals urbans, reduir les emissions de carboni i alleujar la congestió a les ciutats.

Sónar+D festejarà amb la intel·ligència artificial ©Sónar

Els alumnes de l'Escola del Treball de LleidaEros Sancho, estudiant de Gestió administrativa i Ruth Vellido d’Activitat Comercial, van elaborar l’aplicació Festiver una plataforma multigestió  que integra transport, allotjament i compra d’entrades dels festivals i grans esdeveniments artístics.

Els alumnes no van proposar un treball de codi, van desenvolupar una versió “cosmètica” de les funcions que hauria de tenir l'aplicació, disponibilitat de transport públic per arribar als esdeveniments, possibilitat de compartir vehicles, adquirir les entrades dels grans esdeveniments musicals.

El projecte el van anomenar Festiver i va ser el guanyador de l'edició d'enguany del projecte d'innovació iFest!

Eros Sancho i Ruth Vellido presentant el projecte Festiver ©iFest!

Els estudiants lleidatans van haver de superar dues rondes prèvies, i la final que es va celebrar la primera setmana de maig al Disseny Hub Barcelona, en la qual van tenir com a contrincants 16 equips finalistes, del total de 119 que s’hi van presentar. Al marge dels abonaments al festival Sónar i el Sónar+D la parella participarà del 24 al 28 de juny en un campus de treball a Portugal que servirà de servir per accelerar el repte, el que vol dir que els tècnics estudiaran si el projecte té possibilitats o no, es podran fer les correccions, si cal, per consolidar el producte. Evidentment, la idea dels autors, és que la plataforma es pugui exportar a altres festivals.

Segons el Govern català, l’impacte territorial de l’iFest s’ha incrementat respecte d’edicions anteriors, amb més de 80 centres participants de 20 comarques

L'iFest és un programa d'emprenedoria i innovació que ofereix acompanyament als joves amb l'objectiu de promoure el seu talent i fomentar la creació de solucions a diversos reptes científics, tecnològics i disruptius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Organitzat conjuntament pel Departament d'Educació, Recerca i Universitats, Cultura, Empresa i Treball, i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l'esdeveniment té com a objectiu principal traslladar als joves la idea que la societat necessita les seves aportacions i que tenen el talent per fer-les.

Comparteix

També t'interessarà