Sort promociona l'ovella xisqueta

MARÍA MOLINA
06-11-2017
  • Sort promociona l'ovella xisqueta

Fins a 10.000 persones van passar aquest cap de setmana per la Fira de Tardor de Sort, segons els organitzadors del certamen. Centenars van omplir ahir el parc de Riuet de Sort per presenciar el III Concurs Nacional d’Ovella Xisqueta, la XIII Mostra d’Ovella d’aquesta raça ovina i el IX Concurs de Ganxo, una tècnica tradicional de pastors, en què han participat tant adults com nens.

Els guanyadors en la categoria de borregues van ser Ramon Cornellana, de Farrera; Casa Ricou, de Rivert; Marià Fenosa, d’Astell. En la d’ovella, de nou Ramon Cornellana, Casa Mateu SCP, de Toralla; i Marià Fenosa. Finalment, en la categoria de marrans el guanyador va ser Marià Fenosa, Ramaderia Madó, d’Escàs; i Josep Déu Durano, de Cardet. Pel que respecta al concurs de ganxo, el primer lloc va ser per a Gerad Cardona de Casa Rocou, de Rivert; el segon, per a Josep Aduà, de Casa Bernat, d’Estac, i el tercer, per a Cristina Castell de Casa Pubill, d’Areny.

Els actes d’ahir van començar amb una cercavila de gegants i capgrossos acompanyats per corders i el bestiari tradicional. També va tenir lloc la primera actuació de l’Associació de la Colla Castellera Els Malfargats de Pallars i, en el marc de la Mostra de Cervesa Artesana, el públic va poder disfrutar de degustacions guiades i concerts de música. Més d’un centenar de parades han participat el cap de setmana en el certamen multisectorial amb productes artesans i de proximitat del Sobirà. L’Associació Catalana de Criadors d’Oví de Raça Xisqueta va ser la promotora dels concursos en el marc de la Fira organitzada per l’ajuntament de la capital del Sobirà.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next