Sort revoca una moció de boicot a Israel per un recurs

R. R.
22-05-2019
  • Sort revoca una moció de boicot a Israel per un recurs

Sort ha revocat una moció de suport al poble palestí que el ple va aprovar el 2017 i que secundava una campanya de boicot a Israel com a mesura de pressió. Tres anys després, l’ajuntament ha fet marxa enrere per evitar els costos de defensar-la als tribunals. Una entitat, el Comitè Legal per a la Lluita contra la Discriminació, havia recorregut l’acord municipal al jutjat contenciós administratiu de Lleida i el consistori va accedir a deixar-lo sense efecte per posar fi al procés judicial. Així ho va explicar l’alcalde, Raimon Monterde, a la sessió celebrada dilluns.

El text, presentat per la CUP, donava suport a la “campanya BDS” que demanava “boicot, desinversions i sancions” contra Israel. El gener del 2017 va rebre els vots d’aquesta formació i de Fem Municipi, socis al govern, mentre que el PDeCAT es va abstenir. A la sessió de dilluns es va revocar per unanimitat. Llàtzer Sibís (PDeCAT) va dir que “de vegades es creu que les mocions no tenen conseqüències, però tota votació és important”.

Monterde va replicar per rebutjar que es prenguessin les votacions a la lleugera. Els tribunals han anul·lat unes vint mocions similars. El president de l’entitat demandant, Abel Isaac de Bedoya, va afirmar en aquest sentit que l’associació rebutja tota discriminació i es va crear per “defensar persones i ens no governamentals de la comunitat jueva”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next