Suport perquè la pedra seca sigui patrimoni mundial

redacció
31-03-2017
  • Suport perquè la pedra seca sigui patrimoni mundial

Torrebesses s’ha sumat als suports que obté la Generalitat perquè la Unesco declari Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’antiga tècnica de construcció amb pedra seca, en el marc d’una candidatura que engloba també països com Croàcia, Suïssa, Bulgària, França, Portugal, Xipre i Grècia. Així ho va explicar l’alcalde del municipi, Mario Urrea, que va indicar que s’han afegit a aquesta iniciativa com a municipi que participa activament en la promoció i conservació d’aquestes construccions.

El terme municipal de Torrebesses acull prop de 300 cabanes i altres construccions elaborades amb aquesta tècnica tradicional. “Som un dels pocs municipis que ja tenen inventariada la totalitat d’aquest patrimoni”, va recordar el primer edil, que va apuntar que aquesta localitat acull també el Centre d’Interpretació de la Pedra Seca i iniciatives com una caminada popular i un concurs de fotografia per donar-lo a conèixer.

Diferents ajuntaments, consells i entitats culturals han donat en els últims mesos suport a la candidatura per declarar l’arquitectura de pedra seca patrimoni mundial.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?