Surten de presó els dos detinguts pels aldarulls pro-Hasel a Lleida

ACN
Publicat: 
07-04-2021
Actualitzat: 08-04-2021 8:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Surten de presó els dos detinguts pels aldarulls pro-Hasel a Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge Twitter @LlibertatHasel

Aquesta tarda han sortit del Centre Penitenciari de Ponent els dos joves que van ser detinguts pels aldarulls que van tenir lloc a Lleida arran de l'empresonament del raper Pablo Hasel, entre els dies 16 i 27 de febrer. La Caixa de Solidaritat ha cobert cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros que els havia imposat la jutgessa. Tot i que el pagament es va efectuar divendres, no ha estat fins aquest dimecres que han pogut abandonar el centre penitenciari. A. M. i J. G. van ser arrestats dimarts de la setmana passada pels Mossos d'Esquadra i l'endemà van ingressar a la presó lleidatana per odre judicial. La justícia els investiga pels delictes d'atemptat agents de l'autoritat, desordres públics, resistència i desobediència.

L'advocat Josep Maria Pocino va explicar que dissabte va presentar un escrit al jutjat de guàrdia de Lleida per reclamar la immediata posada en llibertat dels dos arrestats. Fonts del TSJC, en canvi, neguen haver rebut cap denúncia i aclareixen que Pocino no està personat en la causa i que el retard en l'ingrés dels diners no és imputable als tribunals sinó que es deu a que la transferència es va fer des d'un banc diferent al del jutjat.

És per això que, malgrat que divendres la Caixa de Solidaritat havia pagat cadascuna de les dues fiances de 10.000 euros, els joves no han pogut sortir de la presó fins a aquest dimecres al migdia. Segons les mateixes fonts judicials, la jutgessa d'instrucció 3 de Lleida ha ordenat la posada en llibertat "tant bon punt" han arribat al compte del jutjat els diners, aquest mateix dimecres al matí.

Comparteix

També t'interessarà