⏯️ Suspenen temporalment el desnonament d'una família del barri de la Mariola de Lleida

ACN
Publicat: 
16-11-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Suspenen temporalment el desnonament d'una família del barri de la Mariola de Lleida
  • Imatge de la dona que viu a pis del barri de la Mariola de Lleida, que s'havia de desnonar, amb membres de la PAH de Lleida
  • Imatge de la dona que viu a pis del barri de la Mariola de Lleida, que s'havia de desnonar, amb membres de la PAH de Lleida
  • Pla mitjà de l'home que viu a pis del barri de la Mariola de Lleida, que s'havia de desnonar, amb membres de la PAH de Lleida al fons

El desnonament d'una família amb dos fills menors del barri de la Mariola de Lleida previst per aquest dilluns ha quedat suspès després la Unió de Crèdits Immobiliaris (UCI), financera del grup Banc Santander i propietària del pis, hagi accedit a aturar-lo temporalment. La família viu a l'immoble, situat al número 49 del carrer Music Vivaldi, des del 2007 quan el va comprar però l'home va patir un accident i amb la pensió no podia pagar la hipoteca i l'entitat els va oferir la dació en pagament. Ara, tampoc poden fer front al pagament del lloguer i, per això, reclamen un lloguer social. Una cinquantena de persones, convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida, s'han concentrat a l'entrada de l'immoble.

L'home, Kalil Alau, té una discapacitat de més del 50% per un accident que va patir i per la qual rep una pensió de 474 euros mensuals però que no els permet assumir els 516 euros mensuals que han de pagar de lloguer. A més, la família té un fill de 7 anys, i una filla de 5 anys que pateix problemes respiratoris.

La dona només treballa de forma puntual alguns cops a l'any, mentre l'home ha trobat una feina de mitja jornada de jardiner i confia començar a treballar en les pròximes setmanes. Per això, la família defensa que ara podria pagar un lloguer social, assenyala Alau.

Des de la PAH de Lleida han estat duent a terme gestions amb la financera propietària del pis, la qual ha acceptat, aquest dilluns, aturar temporalment el desnonament. El portaveu de la Plataforma, Henry Mora, ha lamentat que "l'entitat volgués deixar una família al carrer en plena pandèmia i amb el fred que comença a fer". A partir d'ara, des de la PAH parlaran amb l'entitat per tal que acabi accedint a oferir un lloguer social a la família.

Així mateix, la PAH ha exigit a la Paeria de Lleida i a la Generalitat que "sancionin amb 90.000 euros aquelles les entitats bancàries que incompleixin la Llei 24/2015" i no ofereixin un lloguer social a famílies que no poden assumir el pagament de la hipoteca o, com en aquest cas, d'un lloguer. "És la manera que aprenguin i no facin desnonaments", ha dit Henry Mora. D'altra banda, la PAH considera "paper mullat" el decret aprovat pel Govern per frenar desnonaments, que es donin en determinades condicions, per la pandèmia.
 

Comparteix

També t'interessarà