Suspesa la Festa de Moros i Cristians de Lleida a causa de l'emergència sanitària

REDACCIÓ
06-04-2020
  • Suspesa la Festa de Moros i Cristians de Lleida a causa de l'emergència sanitària

La junta directiva de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida s’ha reunit avui de forma extraordinària mitjançant sistemes telemàtics per decidir la suspensió de tots els actes previstos de la Festa de Moros i Cristians a causa de l’emergència sanitària provocada per la pandèmia del COVID-19. La junta ha enviat avui mateix una carta a tots els associats explicant una decisió que ha estat dura de prendre donat que enguany era una edició especial perquè se celebrava el 25è aniversari de la Festa.

“Els actes previstos comporten la reunió de nombrós públic, tant en llocs tancats com oberts, absolutament incompatibles amb les mesures d’aïllament social que caldrà mantenir en les properes setmanes”, explica la junta a la carta adreçada al festers. I afegeix la dificultat de fer arribar a Lleida tots els col·laboradors, com el pregoner, les bandes de música o els grups de teatre i dansa que participen de la desfilada i que són necessaris pel normal desenvolupament de la Festa. Una altra raó per la suspensió és la impossibilitat de fer els assajos imprescindibles pels actes programats.

Per totes aquestes raons, a la junta de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida “no ens queda cap altra alternativa que anunciar la suspensió dels actes corresponents a la Festa de Moros i Cristians de Lleida d’enguany, amb l’esperança de poder reprendre la nostra activitat a finals d’estiu, a punt per la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó”. El actes suspesos per a les properes setmanes són sobretot el pregó-concert del dia 2 de maig, un pregó que anava a càrrec de Rafael Ferrero, president d’honor de la Societat de Festers d’Ontinyent. A més, en aquest acte s’havia d’escollir per votació del públic l’himne de la Festa de Moros i Cristians d’entre les dues composicions finalistes del concurs organitzat per l’entitat. També se suspèn el Cap de Setmana Fester dels dies 16 i 17 de maig, que incloïen les Ambaixades de dissabte i la Festa de Moros i Cistians de diumenge amb la presentació de les bandes, la gran desfilada de gala i la batalla a la Seu Vella.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?