Sweet Fifties: una "american bakery" dels anys 50 a l'estil lleidatà

LLEIDACOM/ Griselda Mas
07-01-2018
  • Sweet Fifties: una "american bakery" dels anys 50 a l'estil lleidatà

En ple cor de la plaça Ricard Viñes de Lleida, concretament a carrer Bisbe Ruano 1, s'hi troba un racó que et transporta als Estats Units. El Sweet Fifties es va fundar fa 6 anys i el seu gerent, en Jordi Rasart el va muntar perquè creia que a la capital del Segrià hi faltava un local d'estil completament diferent de la resta. "Vaig estar vivint a Nova York durant uns anys i, comparant-ho amb Lleida, vaig veure que hi faltava alguna cosa diferent", ens ha comentat el Jordi. Així doncs, quan va tornar del seu viatge, va decidir muntar una american bakery, o pastisseria americana per entendre'ns

El Sweet Fifties és un local harmoniós, no massa gran i tranquil. El terra, el sostre i les cadires són de fusta. La paret del fons és de totxo, i també hi ha un sofà de cuir i una gran bandera americana. Altres detalls que criden l'atenció són els missatges que hi ha 'escrits' pel local, a més de les flors decoratives, una balança antiga de pastisseria i una taula llarga enmig del local, tot donant-li un aire americà però adaptat als nostres gustos.

I aquest nom? Doncs el Jordi ens ha dit que: "El nom prové de les típiques cafeteries americanes, que van tenir el seu boom als anys 50". Així doncs, al Sweet Fifties hi trobareu cupcackes de diferents sabors i adaptats als gustos d'aquí, ja que "als Estats Units utilitzen molta mantega i sucre". El pastisser que els fa té molta manya! També podreu beure té de qualsevol tipus: a l'estil chai o anglès, per exemple. Recordeu els sucs detox? Doncs aquí en tenen de molts tipus. També fan milk shakes (o batuts), coockies i crêpes dolces o salades. Ep! Que també podeu demanar un tallat o un entrepà, com a qualsevol cafeteria d'aquí ;)

En un futur, al Jordi li agradaria obrir un altre local com aquest i on sigui, però, mentre s'ho rumia, nosaltres ens quedem al Sweet Fifties, gaudint dels petits grans moments!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?