Talls de trànsit amb motiu de la celebració de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
17-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Talls de trànsit amb motiu de la celebració de la Festa de Moros i Cristians de Lleida
  Peu de foto: 
  Talls de trànsit a Lleida per la Festa de Moros i Cristians ©Ajuntament de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida gestionarà el trànsit aquest diumenge per minimitzar l'impacte durant la celebració de la Festa de Moros i Cristians, que tindrà lloc en diversos carrers de la ciutat durant el cap de setmana.

La Festa de Moros i Cristians és un esdeveniment lúdic i cultural on els dos bàndols desfilen pels carrers de la ciutat, culminant amb parlaments i una batalla entre moros i cristians al Turó de la Seu Vella de Lleida.

El dissabte començarà amb un vermut fester a la Plaça Sant Joan a les 12 hores, seguit de les ambaixades a la mateixa plaça a les 19.30 hores. 

El diumenge, les activitats començaran a les 12 hores amb una desfilada infantil que sortirà del carrer Cavallers (edifici del Roser), passant pel Carrer Major fins arribar a la Plaça Sant Joan. A la tarda, a les 18.30 hores, s'iniciarà la Desfilada de Lluïment des de la Porta del Lleó de la Seu Vella, recorreguent el vial d’accés al monument, el carrer Sant Martí, Tallada, Cavallers, Blondel, Saracíbar, avinguda Madrid, i arribant a l’Arc del Pont (estàtua d’Indíbil i Mandoni). La jornada culminarà amb la batalla final i els parlaments a la Porta dels Apòstols a partir de les 21 hores.

Desviaments de trànsit prevists

Per facilitar el muntatge de la infraestructura de la Batalla i els Parlaments, garantir la concentració de les comparses i bandes de música, així com la seguretat del recorregut, s'han previst els següents desviaments:

 • A les 15.00 hores, es tallarà l’accés de vehicles a la Seu Vella (excepte taxis i vehicles de persones amb mobilitat reduïda per descarregar viatgers). Aquest tall es mantindrà fins les 23.00 hores.
 • Es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva al circuit moments abans que la primera comparsa s’aproximi al punt de tall, recuperant la circulació tan aviat com l’última comparsa l’hagi passat.
 • Depenent de la quantitat de públic, es desviarà el trànsit de l’avinguda de Madrid, entre plaça Espanya i Agelet i Garriga, de l’avinguda Doctora Castells cap a avinguda València – Estudi General, i de la Rambla Ferran a l’altura del carrer Riquer cap a plaça Berenguer IV – Príncep de Viana – Victoriano Muñoz.
 • El trànsit del carrer Sant Martí es desviarà pel carrer Universitat en sentit contrari a l’habitual per accedir al Centre Històric.

Recomanacions de trànsit

 • Evitar circular pel circuit de la desfilada amb vehicle entre les 17 i les 21.30 hores.
 • Les línies de bus al recorregut de la desfilada es poden veure afectades puntualment.
 • Seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana i de Protecció Civil als punts de tall.
 • No es preveuen afectacions significatives en el trànsit de les vies principals de la ciutat per les peculiaritats del recorregut i l’horari de la desfilada.
Comparteix

També t'interessarà