Tanca l'escola de Maldà per un alumne positiu

REDACCIÓ
29-10-2020
  • Tanca l'escola de Maldà per un alumne positiu

L’escola Maldanell de Maldà, que forma part de la ZER Riu Corb, va tancar dimarts passat després de detectar un alumne amb Covid-19. Al tractar-se d’una escola rural molt petita, amb només 12 nens, tots conformen un mateix grup bombolla, per la qual cosa un sol positiu obliga a tancar de forma preventiva el centre, ja que és com haver de confinar una única classe.

Des de l’inici del curs, és el quart centre educatiu que ha estat clausurat per Covid a Lleida després que ho fessin les llars d’infants d’Almenar, Picarol de Vilagrassa i Blau Cel de Barbens. Salut farà avui PCR a la resta d’alumnes de l’escola de Maldà, que iniciaran aquest mateix dijous les classes telemàtiques. Maldà ha sumat 3 positius des de dissabte i n’acumula 8 des de l’inici de la pandèmia. Al tractar-se d’un municipi de pocs habitants (uns 220), s’han disparat els índexs epidemiològics, de manera que ahir tenia un risc de rebrot d’1.538,46.

Malgrat l’augment dels alumnes i docents aïllats, només són al voltant del 4% del total

Segons dades d’Educació, a tota la província hi ha 116 classes aïllades, davant de les 103 del dia anterior, amb més de 2.800 persones. Malgrat l’increment, els estudiants i el personal educatiu confinats suposen tan sols al voltant d’un 4% del total. El Segrià guanya nou classes confinades i ja en té 67, amb més de 1.600 persones aïllades. El col·legi Països Catalans de Lleida té 5 grups afectats i 6 l’escola d’Almenar. L’Urgell té 22 classes confinades, 20 a Tàrrega, amb més de 400 persones aïllades.

A la capital de comarca ahir es van sumar tres grups, un a l’Escola Ondara i un altre a l’escola Vedruna, amb 5 classes confinades a cada centre. A l’Alt Urgell hi ha 6 grups en quarantena i 139 d’aïllats, 5 classes al Pla d’Urgell (197 persones), 3 al Solsonès i 2 al Pallars Jussà.

Per una altra banda, al col·legi Gaspar de Portolà de Balaguer hi ha un grup confinat amb 19 persones en quarantena. De la mateixa manera, a l’escola Garona de Vielha compten amb un grup i 22 aïllats. Per la seua part, el col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon ja no té alumnes en quarantena i a l’escola Jaume Balmes de Cervera els grups afectats s’han reduït de 4 a 1. A les Borges, hi ha dos classes amb 50 aïllats al centre Mare de Déu de Montserrat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?