Tàrrega celebrarà aquest cap de setmana el 20è aniversari de la Fira d'Artistes

REDACCIÓ
03-12-2018
  • Tàrrega celebrarà aquest cap de setmana el 20è aniversari de la Fira d'Artistes

Tàrrega es prepara per la 20a edició de la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que se celebrarà del 7 al 9 de desembre. El certamen assoleix les dues dècades de trajectòria consolidant-se com un dels principals aparadors de l’art, el disseny i l’artesania a les terres de Lleida. Per a celebrar els seus 20 anys, la fira ha encarregat a l’artista targarí Guifré Urgell (Yantrart Design) de pintar un mural commemoratiu de grans dimensions. L’obra reflectirà el singular estil d'aquest jove que treballa a nivell internacional personalitzant tot tipus de suports, accessoris, decoració, moda i complements amb espectaculars figures geomètriques i mandales. El mural romandrà exposat a l’Espai MerCAT de Tàrrega de forma permanent. Val recordar que el mateix edifici llueix ja un altre mural, el dels 10 anys del certamen, que realitzà el col·lectiu La Reserva.

D’altra banda, i per primera vegada, la fira impartirà tallers i demostracions a l'aire lliure, on el foc en serà el protagonista. Un taller es basarà en la fosa de metall per fer clauers i penjolls de disseny. També s’oferirà una demostració de forja tradicional, on el públic podrà veure com es treballa i moldeja el ferro. Els infants també hi podran participar forjant una petita eina. Tàrrega també posarà especial èmfasi en l'art com a teràpia per a fomentar l'equilibri personal o l'estímul de la creativitat. Els tallers de l'artista terapeuta Alba Torres o la conferència sobre educació creadora de Marc Gubern (La Títera Titelles) en són un exemple i estan adreçats al públic familiar. 

Les iniciatives solidàries de col·lectius i entitats tamb es faran visibles al recinte firal. La il·lustradora barcelonina Mònica Planas, que ajuda la Fundació Institut Guttmann en favor de persones amb discapacitats físiques neurològiques, o l'atleta targarí Raúl Arenas i les samarretes solidàries del repte "Sempre Endavant" per ajudar una noia amb mobilitat reduïda a publicar un conte hi seràn durant els tres dies. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

A nivell local, voteu prioritzant al candidat/a o al seu partit?