Tàrrega dona el tret de sortida al Mercat de Llibres i Roses amb bona afluència de públic

REDACCIÓ
Publicat: 
24-04-2023
Actualitzat: 24-04-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Tàrrega dona el tret de sortida al Mercat de Llibres i Roses amb bona afluència de públic
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ha donat el tret de sortida amb èxit de participació aquest dissabte a la primera jornada del Mercat de Llibres i Roses, que prosseguirà aques diumenge diada de Sant Jordi al matí (de 10 a 14 h.). Des de les 10 del matí el carrer del Carme i la plaça del Carme (El Pati) s’han omplert de visitants que han tingut ocasió de triar d’entre les últimes novetats editorials i una àmplia varietat de roses. S’hi han concentrat una trentena llarga de parades de llibreries, floristeries i entitats sota l’organització de la Regidoria de Promoció Econòmica. No ha faltat l’estand de l’Ajuntament de Tàrrega, on les persones visitants podien adquirir publicacions editades pel consistori.

La celebració de Sant Jordi consolida Tàrrega un any més com atractiu punt comercial i cultural. En aquest sentit, Foment Tàrrega sortejarà 50 euros entre tots les persones que es facin fotografies als photocalls elaborats pels centres educatius que ha instal·lat pel centre de la ciutat i les publiquin a Instagram amb l’etiqueta#fomenttarregasantjordi. Alhora, l’agrupació de comerços i serveis de la capital de l’Urgell ha ofert tallers de manualitats per a totes les edats a càrrec de l’associació Dones Arrel i ha convocat una rua encapçalada pel Drac de BAT i signatures de contes de Guixanet. Justament la presentació del darrer títol editat per l’entitat, que duu per títol Els Targalets i el Mas de Colom, va encetar la programació de Sant Jordi el passat 15 d’abril.

L’activitat al Mercat de Llibres i Roses de Tàrrega continuarà aquest 23 d’abril de 10 del matí a 2 del migdia. S’hi podrà passejar tot sentint les veus de la Coral Sant Josep de l’Escola Vedruna Tàrrega i participar en els tallers d’instruments musicals que oferirà la Coral Infantil Mestre Güell.

En el marc del cicle de Sant Jordi, enguany dedicat al poeta de Guissona Jordi Pàmias, el Museu Tàrrega Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell van presentar dijous el número 37 d’URTX – Revista d’Humanitats de l’Urgell, que inclou un dossier sobre els visigots a la nostra comarca i un altre dedicat a l’època del bandolerisme en aquestes contrades. De la mateixa manera, aquest divendres la Regidoria de Cultura va oferir una nova edició del cicle monogràfic sobte autors contemporanis. Sota el nom de “Col·loquis a Thä” altres autors i poetes van divulgar l’obra de l’autor guissonenc.

El cicle es clourà el dijous 27 d’abril (18 h, al Casal Cívic), amb una sessió de micro obert de poesia en la qual la ciutadania podrà recitar els seus propis poemes o els que vulgui.

Val a dir que en motiu de Sant Jordi, l’Ajuntament de Tàrrega ha decorat aparadors buits del centre de la ciutat amb motius de la diada o primavera en el marc de la campanya "Reobrim els locals buits", l'objectiu de la qual és dinamitzar els establiments comercials tancats de la ciutat. Els establiments decorats es poden visitar al carrer del Carme i el carrer d’Agoders fins a la primera meitat del mes de maig. Artistes de l’Associació Alba i Sylvia Tuà han elaborat els dissenys.

Comparteix

També t'interessarà